Logo

Άρχισε η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στην Αττική - Κατέθεσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος



 
 

Η εισαγγεελέας Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική άρχισε την έρευνά της με καταθέσεις μαρτύρων και τον  ορισμό ανεξάρτητου πραγματογνώμονα πυραγού. 

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός, που διεξάγει την έρευνα κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ζητά την άμεση  ολοκλήρωση της αυτοψίας από την πυροσβεστική.

Σήμερα Παρασκευή κατέθεσε στην κ. Γνεσούλη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Π.Σ., Σωτήριος Τερζούδης, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία την τελευταία ημέρα του περασμένου Ιανουαρίου. 

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η κατάθεση του κ. Τερζούδη κινήθηκε σε ίδια πλαίσια με όσα ανέφερε κατά την έκτακτη συνεντευξη που δόθηκε την Πεμπτη από κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη- μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας -  σχετικά με την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. 

Ο κ. Τερζούδης κατά τη συνέντευξη είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα διαφορετικό». Πρόσθεσε ότι: «αντιμετωπίσαμε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο μηχανισμός έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και αυτές αξιοποιήθηκαν πλήρως. Ο χρόνος που χρειάστηκε από την εκδήλωση της πυρκαγιάς μέχρι την απόληξη της ήταν κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα». 

Επιπλέον, ανέφερε ότι τη χρονική στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές επικρατούσαν στην Αττική θυελλώδεις άνεμοι που οι ριπές τους έφταναν τα 100-120χλμ την ώρα και κατέληξε λέγοντας:  «Η διαδικασία ήταν η ενδεδειγμένη καμιά φορά όμως οι φυσικές καταστροφές ξεπερνούν τον κρατικό μηχανισμό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά