Logo

Τι κατέθεσε στην εισαγγελέα, Βαρβάρα Γνεσούλη, για τη φονική πυρκαγιά η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα



 
 

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, πέρασε σήμερα Τετάρτη το κατώφλι της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Βαρβάρας Γνεσούλη, που διενεργεί την προκατακτική εξέταση για τις πυρκαγιές στην Αττική. 

Η κ. Τσούπρα, η οποία το απόγευμα της Δευτέρας  23-7-2018 που η πυρκαγιά άπλωσε το φονικό κλοιό της στο Νέο Βουτζά και στο Μάττι, αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, κατέθεσε στην εισαγγελέα επί δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξεταζόμενη υποστήριξε πως ουδέποτε δόθηκε εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών. Συγκεκριμένα, φέρεται να ανέφερε: «Διαφορετικό πράγμα είναι η εκκένωση τύπου άτακτη φυγή και άλλο πράγμα είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δε έγινε ποτέ. Πρέπει να κάνει εισήγηση η πυροσβεστική στο δήμαρχο».  Μάλιστα, φέρεται να συμπλήρωσε  πως ήταν υποχρέωση της πυροσβεστικής να κινηθεί και επέμεινε  πως εκ του νόμου ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. 

Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν την 23η Ιουλίου 2018 φέρεται να υποστήριξε, ότι στις 18:10 η πυροσβεστική ενημέρωσε προφορικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος στον Νέο Βουτζά. Κατά την ίδια το μέτρο δεν εφαρμόστηκε καθώς η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη. Και τόνισε πως η ίδια ενημερώθηκε στο συντονιστικό στις 8:00 μ.μ. ότι είχε φτάσει η φωτιά κάτω στο Μάτι. Επιπλέον, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον Διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής κ. Χιώνη και κανείς δεν ενημέρωσε. 

Φέρεται να είπε χαρακτηριστικά πως η  ενημέρωση που είχαν ήταν ότι η φωτιά πάει στη Διώνη, δηλαδή στην αντίθετη πλευρά. Και υπογράμμισε ότι  έστειλαν μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό, έλειπε η πυροσβεστική ωστόσο. Η συνεδρίαση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε στις 20:20.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-8-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά