Logo

Φυλάκιση 3 ετών σε 53χρονο που εκβίαζε ιδιοκτήτρια γηροκομείου



 
 

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσσαλονίκης επέβαλε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή σε 53χρονο, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε πάρει 20.000 ευρώ ως προκαταβολή για να μην αποκαλύψει κάτι σχετικό με τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος εκπροσωπούσε οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της πόλης από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου 2018 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου απεβίωσε.

Η ιδιοκτήτρια της Μονάδας καταθέτοντας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι ο 53χρονος παρουσιάστηκε με ψευδώνυμο και απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα επικαλούμενος τη δήθεν ιδιότητα του δημοσιογράφου και ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με την λειτουργία της επιχείρησης.

Η ανηψιά της αποθανούσης, που γνώριζε τον 53χρονο καθώς είναι σύζυγος φίλης της, κατέθεσε ότι η ίδια δεν ήξερε πως ο κατηγορούμενος ζήτησε χρήματα, ούτε  αξίωσε από την επιχείρηση αποζημίωση για τις άσχημες συνθήκες φύλαξης που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στην κλινική, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσο για τη δημοσιογραφική ταυτότητα του 53χρονου, αν και προσκομίστηκε έγγραφο από την πολιτική αγωγή ότι δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, ισχυρίστηκε ότι είναι δημοσιογράφος εδώ και 35 χρόνια και ξεκίνησε να εργάζεται ως ραδιοπειρατής τη δεκαετία του 1980, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Κατά την απολογία του ο 53χρονος έπεσε σε αντιφάσεις, δηλώνοντας ότι πήρε τα προσημειωμένα χρήματα για να τα δώσει στην οικογένεια της θανούσης χωρίς όμως να τον έχει εξουσιοδοτήσει κανείς. Σε άλλο δε σημείο της απολογίας του, μίλησε για «πλεκτάνη σε βάρος του προκειμένου να σταματήσει την έρευνα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-8-2018 από directnews.gr 


Τελευταία Δικαστικά