Logo

Η Εισαγγελία ζητά απαντήσεις για τη φονική πυρκαγιά μέσα από τις συνομιλίες του συντονιστικού της Πυροσβεστικής



 
 

Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική αναζητά η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ο  Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, που πλέον διενεργούν μαζί την προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες  θα ζητήσουν  απομαγνητοφωνημένο αντίγραφο όλων των συνομιλιών που περιέχονται στο καταγραφικό μηχάνημα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Την πληροφορία αυτή αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Έθνος" επισημαίνοντας ότι το επιμαχο υλικό θα ζητηθεί  το αμέσως επόμενο διάστημα τόσο από την Εισαγγελία και από δικηγόρους που έχουν αναλάβει τις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ τα ερωτήματα  για τα οποία θα δώσει απαντήσεις η εισαγγελική έρευνα είναι:

-Δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Μάτι; Και αν ναι, τι ώρα;

-Τι ώρα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Μάτι;

-Υπήρξε συντονισμός Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Λιμενικού; Από την έρευνα αναμένεται να προκύψουν ποιες ήταν τελικά οι εντολές και οι ενημερώσεις της Πυροσβεστικής προς τα άλλα Σώματα Ασφαλείας.

-Τι ώρα συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας; Αν συνεδρίασε μετά τις 19.00 σημαίνει ότι η καταστροφή είχε ήδη συντελεστεί...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά