Logo

Στα χέρια των εισαγγελέων η λίστα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική - Ξεκινά νέος κύκλος έρευνας



 
 

Ένας νέος κύκλος στην εισαγγελική  έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις προσεχείς ημέρες, με "πρωταγωνιστές" τους συγγενείς των θυμάτων που θα προσθέσουν στα στοιχεία της δικογραφίας τη δική τους μαρτυρία.  Οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται πως κλείνουν τον πρώτο κύκλο των ερευνών τους που αφορούσε την εξέταση των πρώτων μαρτύρων.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβαρα Γνεσούλη έχουν από σήμερα Τρίτη στα χέρια τους  τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα, μέσα στο προσεχές διάστημα θα αρχίσουν να καταθέτουν οι συγγενείς των θυμάτων στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι εντός αυτής της εβδομάδος θα ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων βασικών μαρτύρων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (δήμους, περιφέρεια, πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., Τροχαία, λιμενικό).

Επίσης, το  αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να  σταλούν εγγράφως στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια, οι εισαγγελική λειτουργοί, αφού συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία, θα αποτιμήσουν το υλικό που θα έχουν συγκεντρώσει προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους που είναι η διαπίστωση ύπαρξης ή μη ενδείξεων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και σε πρώτη η φάση η κλήση υπόπτων για παροχή εξηγήσεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-8-2018 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά