Logo

Μάτι: Έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να παραδοθούν όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία



 
 

Συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, με την εισαγγελέα πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη. Ήδη έχουν καταθέσει 25 μάρτυρες.

Την Τετάρτη, 8 Αυγούστου, η προκαταρκτική εξέταση συνεχίστηκε με την κατάθεση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της εισαγγελικής έρευνας που περιλαμβάνει εξέταση των βασικών μαρτύρων, οι οποίοι προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή δήμους, περιφέρεια, πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό.

Την Τρίτη, 7 Αυγούστου, έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς. Με βάση τη λίστα των θυμάτων, η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης, αλλά και στο Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει 92 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο αταυτοποίητοι σοροί καθώς και όσοι κατέληξαν στα νοσοκομεία. 

Πηγές ανέφεραν, ότι η  η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαβίβασε στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία καθώς και ο φάκελος με το πλήρες προανακριτικό υλικό από την έρευνα την οποία διενεργεί η  Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη συνέχεια, όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία οι εισαγγελείς θα τα αποτιμήσουν προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά