Logo

Οριστικά και αμετάκλητα αθώος ο αναρχικός Αχιλλέας Θεοφίλου, έκρινε ο Άρειος Πάγος



 
 

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννης Αγγελής, κατά της απόφασης του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με την οποία είχε αθωωθεί ο Αχιλλέας Θεοφίλου.

Μετά την απορριπτική απόφαση (με αριθμό 1333/2018) του Αρείου Πάγου ο αναρχικός Αχιλλέας Θεοφίλου είναι οριστικά και αμετάκλητα αθώος από κάθε κατηγορία σχετική με την υπόθεση της ληστείας μετά φόνου σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο.

Υπενθυμίζεται, ότι η αθωωτική απόφαση  του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2017, οπότε ο Αχιλλέας Θεοφίλου είχε αφεθεί ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια εγκλεισμού του στη φυλακή.

Το δικαστήριο του πρώτου βαθμού, αντίθετα, είχε καταδικάσει τον Αχιλλέα Θεοφίλου σε κάθειρξη 25 ετών κρίνοντάς τον ένοχο για τη ληστεία μετά φόνου και αθώο για το αδίκημα της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο δικηγόρος, Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος υπεράσπισης του Τάσου Θεοφίλου, δήλωσε στο omniatv:

«Υπάρχουν δικαστές οι οποίοι δεν υπηρετούν τις σκοπιμότητες της αντιτρομοκρατικής. Όταν ένα κίνημα αγωνίζεται καταφέρνει να επιβάλει τη δικαιοσύνη και στη δικαστική εξουσία. Η απόφαση είναι ορόσημο διότι είναι η πρώτη φορά που δικογραφία της αντιτρομοκρατικής καταλήγει αμετάκλητα σε αθωωτική απόφαση. Είναι ένα μεγάλο χαστούκι μετά κι απ’ την αθώωση της Ηριάννας.

Τίθεται ζήτημα αναζήτησης ευθυνών από την κυβέρνηση. Δε γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στήνουν σκευωρίες να είναι στις καρέκλες τους προσανατολισμένοι πάντα στον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο, και να μην υφίστανται καμία απολύτως ευθύνη. Η απόφαση αυτή επίσης αποδομεί την αποδεικτική κατάχρηση του DNA ως αποδεικτικού υπερόπλου εναντίον μιας γενιάς συνήθων υπόπτων που ετοίμαζε για τις επόμενες δεκαετίες η αντιτρομοκρατική

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά