Logo

Την εξαίρεση δικαστών από την υπόθεση έκδοσης του “Λίπους” ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου



 
 

Με αίτημα που υπέβαλλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητεί την εξαίρεση δικαστών του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, που εκδικάζουν το αίτημα της Γαλλίας για έκδοση του εντολέα της, Γεωργιανού Λάσα Σουσανσβίλι, στη Γαλλία.

Κατά την υποβολή του αιτήματός της, για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων, υποστήριξε, ότι «με πρωτοφανή τρόπο το δικαστήριο συνεδριάζει μέσα στον Αύγουστο, όπως δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για ήσσονος ποινικής σημασίας υπόθεση».

Η κα. Κωνσταντοπούλου επίσης ανέφερε ότι «ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στη Γαλλία, δηλαδή σε χώρα δανειστή, να τον παραδώσει, έχοντας υπονομευθεί πλήρως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού πια κάμπτονται όλες οι αρχές του Κράτους Δικαίου, μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές...». Επιπλέον, η συνήγορος κατήγγειλε «ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, την ίδια ώρα που μεθοδεύονται νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη...».

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές του αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανσβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες. Η διαδικασία ανάπτυξης του αιτήματος εξαίρεσης συνεχίζεται στον Άρειο Πάγο παρουσία του εκζητούμενου Γεωργιανού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά