Logo

Άρης Φλώρος: Το σκεπτικό του βουλεύματος που τον στέλνει ξανά στη φυλακή και οι νέες πληροφορίες για την "αναπηρία" του



 
 

Νέες πληροφορίες από την έρευνα  για τις ιατρικές εξετάσεις που λήφθηκαν υπόψη για να αναγνωριστεί στον Άρη Φλώρο αναπηρία 70% έρχονται να ενισχύσουν τις ενδείξεις για διάπραξη πλαστογραφίας τις οποίες διαπιστώνουν, διατάσσοντας τη σύλληψη και την επιστροφή στη φυλακή του 39χρονου επιχειρηματία, οι δικαστές- μέλη του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας. 

Σύμφωνα με τον "ΣΚΑΪ" η έρευνα έχει δείξει ότι ανήκε σε άλλον ασθενή ιατρική εξέταση που λήφθηκε υπόψη για την αναγνώριση αναπηρίας η οποία είχε ως συνέπεια την υφ' όρων απόλυση του καταδικασμένου σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power, Άρη Φλώρου. 

Αναλυτικότερα, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας,  που έστειλε ξανά στη φυλακή τον Άρη Φλώρο, στο σκεπτικό του, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για  «ισχυρές ενδείξεις πλαστότητας πιστοποιητικών αναπηρίας».

Το Συμβούλο Εφετών, συγκεκριμένα, που συνεδρίασε με διαδικασίες εξπρές την Παρασκευή το βράδυ, υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου, «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σοφουλάκης υπέβαλε και δεύτερη πρόταση συμπληρωματική, μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων του Ευαγγελισμού, τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, που είχε διατάξει την προκαταρκτικη έρευνα σε βάρος του Αρ. Φλώρου, ο οποίος στη συνέχεια τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών.

Ο κ. Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο επισημαίνει ότι  «τα έγγραφα αυτά ενισχύουν την προκαταρκτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ.Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περι πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».

Δεν ανήκε στον Άρη Φλώρο η σπιρομέτρηση;

Στο μεταξύ, το Σάββατο το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑϊ  ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου  υποστήριξε ότι από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εξέταση, με την οποία ο Αριστείδης Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή τουμ ανήκει σε άλλον ασθενή.

Χαρακτηριστικά, το skai.gr αναφέρει: 

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία δεν ανήκει στον Αριστείδη Φλώρο η σπιρομέτρηση που έγινε στον Ευαγγελισμό , παρουσίασε απόψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ 

Εν τω μεταξύ πλαστό φέρεται να είναι και δεύτερο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείου. 

Ο γιατρός αρνήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως έχει εξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή του, ενώ το εν λόγω έγγραφο δεν υπάρχει ούτε στο αρχείο του Ευαγγελισμού. Σημειώνεται επίσης πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει διαβιβαστεί στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η πλευρά Φλώρου σημειώνει πάντως πως δεν θα μπορούσε να παρέμβει σε έγγραφα τα οποία διαβιβάστηκαν από το νοσοκομείο στις φυλακές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2018 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά