Logo

Διώξεις για κακουργήματα κατά εφοριακών που εμπλέκονται σε υπόθεση χρηματισμού



 
 

Ποινικές διώξεις για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν, με εντολή του εισαγγελέα Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέα Ζήση, σε βάρος τριών εφοριακών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία, προκειμένου η εταιρεία του να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο για δύο συνεχόμενες οικονομικές χρήσεις, την περίοδο 2008-10.

Έρευνα που διενήργησαν επιθεωρητές της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών κατέδειξε ότι ως συνδετικός "κρίκος" στην υπόθεση λειτούργησε λογιστής, μέσω του οποίου φέρεται να διακινήθηκε "μίζα", ύψους 100.000 ευρώ, ποσό που κατέληξε στον τραπεζικό λογαριασμό κατηγορούμενου εφοριακού, με τον οποίο - μάλιστα - έχει στενή συγγένεια.

Οι επιθεωρητές που διενήργησαν την έρευνα συνέταξαν πόρισμα το οποίο διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, Αχιλέα Ζήση, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων, σε βαθμό κακουργήματος, τόσο εις βάρος των εμπλεκόμενων εφοριακών, όσο και εις βάρος του λογιστή και του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η ποινική δίωξη αφορά τα - κατά περίπτωση - αδικήματα απιστία, δωροδοκία - δωροληψία και ηθική αυτουργία στις συγκεκριμένες πράξεις.

Τελικά, ο φορολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των εισαγωγών και εξαγωγών, αποκάλυψε σωρεία παραβάσεων, από τις οποίες το δημόσιο ζημιώθηκε με το ποσό των 400.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί ήδη και η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια ειδικού ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος  το επόμενο διάστημα θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά