Logo

Οι νέοι προϊστάμενοι στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες Αθήνας και Πειραιά



 
 

Οι νέοι διευθύνοντες στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο της Αθήνας για την επόμενη διετία αναδείχθηκαν από τις ψήφους των συναδέλφων τους δικαστών και εισαγγελέων των δύο βαθμών κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο. 

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας:  Στη μεγαλύτερη Εισαγγελία Πρωτοδικών της χώρας νέος προϊστάμενος, στη θέση του απερχόμενου, Ηλία Ζαγοραίου (προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών), αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Ιωαννίδης. 

Ήταν μία εκλογική μάχη που δόθηκε στήθος με στήθος, καθώς ο κ. Ιωαννίδης, πρώην εισαγγελέας του ΣΔΟΕ, έλαβε 59 ψήφους, έναντι 54 που έλαβε η συνυποψήφιά του, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, προϊσταμένη στην Ποινική Δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Εισαγγελία Εφετών Αθήνας: Ο εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Μωραϊτάκης είναι ο νικητής της εκλογικής μάχης που θα διαδεχθεί στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, τον Αντώνη Λιόγα.

Ο κ. Μωραϊτάκης έλαβε  47 ψήφους, ενώ ο έτερος υποψήφιος εισαγγελέας Εφετων, Παντελής Στραγάλης έλαβε 34 ψήφους.

Πρωτοδικείο της Αθήνας: Στην προεδρία του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, εξελέγη ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Γεώργιος Γρίβας, με περίπου σαράντα ψήφους διαφορά από την Ειρήνη Κατινιώτη – εκ των τριών ανθυποψηφίων του, μαζί με τον Δημήτρη Σκουτέρη και την Ιωάννα Κουκουράκη.

Εφετείο της Αθήνας:  Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθήνών θα είναι  πρόεδρος Εφετών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Θεόδωρο Κανελλόπουλο.

Ο κ. Σταμαδιάνος, που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις αρχαιρεσίες του Εφετείου της Αθήνας, έλαβε 151 ψήφους σε σύνολο 220.  

Μέλη της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου της Αθήνας ,θα είναι οι εφέτες, Γιώργος Σχοινοχωρίτης και Φιλίτσα Δρακοπούλου.

Στον Πειραιά 

Αρχαιρεσίες διενεργήθηκαν το Σάββατο και στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου: 

*Πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά εξελέγη, ο πρόεδρος πρωτοδικών Ιωάννης Μαλούχος και μέλη οι πρωτοδίκες Χρύσα Γκοτώδου και Νίκος Σταυρόπουλος,

*Πρόεδρος της διοίκησης του Εφετείου  του Εφετείου Πειραιά εξελέγη ο πρόεδρος εφετών, Αντώνης Πλακίδας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά