Logo

Δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου: «Να μου πείτε που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου» [βίντεο]



 
 

«Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε, ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους».

Με αυτή την προτροπή της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προς τους τρεις κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη σε δεύτερη βαθμό για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ισόβια στον 73χρονο, κάθειρξη 18 ετών στη σύζυγό του, ενώ κατάδίκασε τους υπόλοιπους κατηγορουμένους σε ποινές κάθειρξης έως 6 ετών.

Σήμερα Δευτέρα η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους της οικογένειας του θύματος, που κρατούσαν φωτογραφίες του Μάριου, η σορός του οποίου δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. 

Από το βήμα του μάρτυρα η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, κλαίγοντας σπαρακτικά απευθύνθηκε στους δικαστές λέγοντας:  «Να μου πείτε, σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω». 

Η μητέρα με δάκρυα στα μάτια εξιστόρησε στο δικαστήριο την ιστορία της απαγωγής του γιου της βάλλοντας κατά του 73χρονου και της συζύγου του. Ο 73χρονος φέρεται ως βασικός  πρωταγωνιστής της υπόθεσης και ήταν οικογενειακός φίλος, καθώς και πατρική φιγούρα για το Μάριο. .

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια... Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν το λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες... »  είπε και αναφέρθηκε στην 9η Αυγούστου 2012 όταν ο Μάριος εξαφανίστηκε και εκείνη δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς οι οποίοι της ζήτησαν  λύτρα 620.000 ευρώ.

Όπως κατέθεσε ο 73χρονος ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε, καθώς του είχε τυφλή εμπιστοσύνη γιατί της είχε πει πως «ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. Έδειχνε άνθρωπος με κύρος δεν φαινόταν φίδι... Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές».

Συνεχίζοντας είπε: «Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος... Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο» είπε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις  αγωνιώδεις προσπάθειες της να συγκεντρώσει το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς και το φόβο της ότι θα σκοτώσουν το παιδί της. Εξέφρασε, μάλιστα, την  βεβαιότητα ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα και επικαλέστηκε τα ίχνη που εντόπισε η έρευνα μέσα στο αυτοκίνητο του το οποίο οι απαγωγείς της επέστρεψαν την επομένη της εξαφάνισης.

«Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ μπαγκάζ... Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν "είναι μακριά". Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα. Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση...».

Η μάρτυρας περιέγραψε αναλυτικά τις επαφές που είχε με τον 73χρονο και τη σύζυγο του και τον τρόπο με τον οποίο έπαιζαν με τους φόβους, τις αγωνίες αλλά και το μυαλό της. ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 73χρονο κατηγορούμενο που καθόταν σε διπλανό εδώλιο έστρεψε το πρόσωπο της στην άλλη πλευρά, λέγονγτας: «Δεν θέλω να βλέπω τον αλήτη, το φονιά... Εγώ φταίω για όλα. Του είχα πει τα πάντα για την περιουσία μας».

Υποστήριξε ακόμη, ότι οι απαγωγείς είχαν σχεδιάσει και την δική της αρπαγή μέσα από το σπίτι της την οποία απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά της περί ύπαρξης όπλων στο σπίτι του 73χρονου. «Τα είχα δει με τα μάτια μου. Ωστόσο δεν καταγράφηκαν από την αστυνομία», ισχυρίστηκε. 

Η δίκη διεκόπη για τις 15 Οκτωβρίου, καθώς η γραμματέας μετέχει στη στάση εργασίας.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά