Logo

Πύργος: Κάθειρξη 11,5 ετών σε 33χρονο για αποπλάνηση ανήλικης



 
 

Μια υπόθεση που έχει προκαλέσει πάταγο στην Πάτρα περίπου ένα χρόνο νωρίτερα, πήρε την πρώτη της απάντηση σε ποινικό επίπεδο. Σε ποινή κάθειρξης 11 χρόνων και έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.700 ευρώ, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, 33χρονος Πακιστανός, που κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της αποπλάνησης κατ΄εξακολούθηση, μιας ανήλικής αλλοδαπής, καθώς και της κατοχής σχετικού πορνογραφικού υλικού και της πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017 στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, μαζί με έναν 54χρονο Έλληνα, για την κατηγορία της αποπλάνησης του ανήλικου κοριτσιού, αλλά και την μητέρα του παιδιού, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η σύλληψη είχε γίνει από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών από περιοίκους, για εξώθηση στην πορνεία ανηλίκων κοριτσιών. Μάλιστα, οι καταγγελίες είχαν φτάσει μέχρι και τον τοπικό Τύπο, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν αντιληφθεί τι γινόταν στην πολυσύχναστη πλατεία της Πάτρας.

Έτσι, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών που παρακολουθούσε για 20 ημέρες την πλατεία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποια στιγμή τον 32χρονο Πακιστανό και έναν 54χρονο Έλληνα σε δύο παγκάκια, να προβαίνουν σε άσεμνες πράξεις, σε δύο ανήλικες αδερφές, ηλικίας 12 και 17 ετών αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο 32χρονος μετέβη με τις δύο ανήλικες σε ημιυπόγειο διαμέρισμα που διατηρούσε κοντά στην πλατεία, στο οποίο πραγματοποιήθηκε έφοδος των αστυνομικών παρουσία δικαστικού λειτουργού. Εκεί εντοπίστηκε ο Πακιστανός, οι δύο ανήλικες και η 47χρονη μητέρα τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου του 32χρονου Πακιστανού με την 12χρονη, δύο διεγερτικά χάπια και ένα μαχαίρι.

Να σημειωθεί ότι από την αστυνοµική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούµενος είχε συνευρεθεί τουλάχιστον έξι φορές µε την ανήλικη, ισχυριζόµενος στις καταθέσεις του ότι είχε συνάψει γάµο µαζί της σύµφωνα µε τη µουσουλµανική θρησκεία.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τους δύο άνδρες, είχε συλληφθεί τότε και η μητέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερη, μαζί με τον 54χρονο Έλληνα.

Στην δίκη που έγινε στο ΜΟΔ Πύργου, εκτός από τον 32χρονο Πακιστανό, ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν, ο 54χρονος Ελληνας και η 47χρονη μητέρα της ανήλικης Ρουµάνας.

Στον 54χρονο επιβλήθηκε ποινή διετούς φυλάκισης µε τριετή αναστολή και αποστέρηση πολιτικών δικαιωµάτων για το αδίκηµα της προσβολής της δηµοσίας αιδούς, ενώ το δικαστήριο καταδίκασε ερήµην τη 47χρονη µητέρα σε 18 µήνες φυλάκιση για το αδίκηµα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2018 από directNEWS.gr πηγή: pelop.gr


Τελευταία Δικαστικά