Logo

Πάτρα: Για τις 27-9 διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά



 
 

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας κάθισαν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι τρεις εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε με ενστάσεις που κατέθεσαν συνήγοροι υπεράσπισης. Η πρώτη αφορούσε στο θέμα της γνωστοποίησης του βουλεύματος παραπομπής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενός εκ των κατηγορούμενων και συγκεκριμένα για τη γλώσσα στην οποία αυτό μεταφράστηκε.

Η δεύτερη ένσταση που κατατέθηκε από συνηγόρους ορισμένων εκ των κατηγορουμένων αφορούσε στην αποβολή της πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο, έπειτα από διάσκεψη, απέρριψε και τις δύο ενστάσεις και αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τις 27 Σεπτεμβρίου. Προηγουμένως, οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέθεσαν διεξοδικά τους ισχυρισμούς του κάθε κατηγορουμένου.

Παρόντες στην ακροαματική διαδικασία ήταν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Πάτρα.

Η αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέσα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας.

Για την υπόθεση κατηγορούνται εννέα άτομα μαζί με έναν ακόμη δράστη, ο οποίος δεν εντοπίστηκε από την ανάκριση που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, εκείνης της εποχής, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ως υπαίτιοι της δολοφονίας και συγκεκριμένα, έξι από τους εννέα θα δικαστούν για το αδίκημα “της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία”, ένας για το αδίκημα “της άμεσης συνέργειας στην ως άνω πράξη κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” και δύο για το αδίκημα “της απόπειρας ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση”.

Η δολοφονία είχε γίνει΄τη νύχτα της 7ης  Ιουλίου 2017, μετά από καυγά μεταξύ της παρέας του θύματος με ομάδα Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου, με αφορμή μια φωτογραφία selfie που έβγαλε με σερβιτόρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά