Logo

Δικαστική ήττα για την «Σιούφας και Συνεργάτες»: Το ΣτΕ δεν ανέστειλε την καταβολή του προστίμου για τις κάμερες



 
 

Η «Σιούφας και Συνεργάτες», δικηγορική εταιρεία που λειτουργεί ως εισπρακτική, έχασε την πρώτη και ίσως σημαντικότερη, "μάχη" στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει  προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ που έχει επιβάλει σε βάρος της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία κλειστού κυκλώματος καμερών στον χώρο που εργάζονται και κινούνται οι υπάλληλοί της.

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα της  δικηγορικής-εισπρακτικής εταιρεία, που ανήκει ανήκει στα παιδιά του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, στον  Γιώργο και στον Μάριο, να «παγώσει» η είσπραξη του προστίμου μέχρι και τις 28-5-2018 οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η κύρια αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Αρχής με την οποία επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο.

Η δικηγορική εταιρεία είχε ζητήσει να ανασταλεί η καταβολή του προστίμου, υποστηρίζοντας ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά και παράλληλα θα πληγεί η επαγγελματική της αξιοπιστία. 

Στην απορριπτική απόφασή της η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

*Μόνη η οικονομική ζημία της αιτούσας, ως κατ’ αρχήν επανορθώσιμη, δεν αποτελεί λόγο αναστολής της εκτέλεσης πράξης, με την οποία επιβάλλεται η κύρωση. Επιπλέον, η επίκληση από την αιτούσα του κινδύνου οικονομικού κλονισμού της γίνεται όλως αορίστως, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία, η δε προσκόμιση σημειώματος για πληρωμή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2017 δεν επαρκεί καθώς δεν προκύπτει το συνολικό εισόδημα της αιτούσας και η συνολική οικονομική της κατάσταση.

*Ως προς τον ισχυρισμό περί μείωσης της επαγγελματικής αξιοπιστίας με συνακόλουθο κίνδυνο διαρροής της πελατείας της, πρόκειται για βλάβη κατ’ αρχήν, επανορθώσιμη, σε περίπτωση αποδοχής της αιτήσεως ακυρώσεως και δεν αποτελεί νόμιμο λόγο χορηγήσεως της ζητούμενης αναστολής.  

Μετά από την απόρριψη του αιτήματος από την Επιτροπή Αναστολών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η  «Σιούφας και Συνεργάτες» υποχρεούται πλέον να καταβάλει το πρόστιμο των  50.000 ευρώ, το οποίο έχει διαβιβαστεί προς είσπραξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά