Logo

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κοσμηματοπώλης



 
 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 73χρονος κοσμηματοπώλης ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης  και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 50 αλληλέγγυοι στην οικογένεια του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου οι οποίοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως: "Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία μπάτσοι και αφεντικά κάναν τη δολοφονία" . .

Η απολογία του 73χρονου, ο οποίος βρισκόταν από τις 8:00 το πρωί στα δικαστήρια, ξεκίνησε μετά τις 10:00 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 73χρονος κοσμητοπώλης στην απολογία του υποστήριξε πως ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία και πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Η απολογία 

«Ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου». Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων ο 73χρονος κοσμηματοπώλης κατά την απολογία του στον ανακριτή. 

Ο κατηγορούμενος, συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε:  «Βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του. Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φτάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου.»

Ο συνήγορος υπεράσπισης Χάρης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: 

«Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι. Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν ο κατηγορούμενος έχει μετανιώσει απάντησε ότι : «Ο εντολέας μου λυπάται για ο,τι συνέβη , αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά