Logo

Αρκίτσα: Απολογείται το ζευγάρι που κατηγορείται για τη δολοφονία του 55χρονου Γερμανού



 
 

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του 55χρονου Γερμανού που πυροβολήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Αρκίτσα Φθιώτιδας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, την περασμένη Πέμπτη, συνέλαβαν την 46χρονη πρώην σύντροφο του δολοφονηθέντος και σε έναν 56χρονο άνδρα, ο οποίος είναι νυν σύντροφος της γυναίκας.

Το ζευγάρι, την περασμένη Παρασκευή, ανέβηκαν τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου Λαμίας, όπου ο εισαγγελέας απήγγειλε στον 56χρονο την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και στην 46χρονη πρώην σύντροφο του δολοφονηθέντος, την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, το ζευγάρι που φέρεται να δολοφόνησε τον άτυχο κυνηγο, αναμένεται να απολογηθεί για τις πράξεις του ενώπιον του ανακριτή.

Ο θάνατος του άτυχου Γερμανού Γκερντ Πέτερ Μπαουμπέγκερ, που είχε συγκλονίσει τη Λαμία, στην αρχή είχε θεωρηθεί ως ατύχημα κατά τη διάρκεια κυνηγιού.

Ο άτυχος 55χρονος, ο οποίος έμενε μόνιμα στην Αρκίτσα, βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι και το στήθος από κυνηγετικό όπλο, μέσα σε έναν ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά, στις 10 Ιανουαρίου. Το πτώμα του είχε βρεθεί πεταμένο κοντά στο αυτοκίνητό του, ενώ τα κλειδιά είχαν εντοπιστεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον τόπο του εγκλήματος.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση αφού τα ευρήματα του ιατροδικαστή έδειξαν πως ο θάνατος του 55χρονου ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης.

Τί λένε οι συνήγοροι της κατηγορουμένης

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποδίδουν το στυγερό έγκλημα σε οικονομικές διαφορές, ωστόσο οι συνήγοροι της 46χρονης γυναίκας που κατηγορείται για ηθική αυτουργία δεν είχε οικονομικό κίνητρο, καθώς, όπως δηλώνουν η ίδια ήταν που είχε οικονομική άνεση και όχι ο δολοφονηθείς.

Μετά τη δολοφονία του, η πρώην σύντροφος του 55χρονου Γερμανού έκανε συχνά ταξίδια στην Ελβετία μαζί με μια φίλη της, κάνοντας αναλήψεις κάθε φορά της τάξεως των 10.000 ευρώ. Συνολικά είχε σηκώσει 83.000 ευρώ από τον λογαριασμό σε διάστημα 3 μηνών. Ωστόσο, ο λογαριασμός κατά τους συνηγόρους της φέρεται να ανήκει στην ίδια και όχι στον άτυχο Γερμανό όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

“Πολλά πράγματα που έχουν ακουστεί στα ΜΜΕ δεν ισχύουν. Ο Γερμανός δεν είχε οικονομική άνεση. Τα χρήματα που υπήρχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν δικά της. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ήθελε νεκρό τον 55χρονο. Όλα αυτά περιμένουμε να αποδειχθούν”, λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης της 46χρονης, Απόστολος Λύτρας και Δημήτρης Κρούπης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά