Logo

Εξοπλιστικά: Η εισαγγελέας πρότεινε ενοχή για τον Γιάννη Σμπώκο και άλλους 2 για τη μίζα των TOR - M1



 
 

Η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση της μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα των TOR - M1, η οποία διακινήθηκε επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι τρεις εκ των κατηγορουμένων και την απαλλαγή των υπολοίπων δύο.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός, αξιολογώντας όσα προέκυψαν από τη μακρά ακροαματική διαδικασία, ζήτησε με την πρότασή της την ενοχή του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου, του στελέχους επιχειρήσεων, Γιώργου Καμάρη και του διαχειριστή περιουσίας, Πέτρου Χριστοδουλίδη.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να απαλλάξει των κατηγοριών τον επιχειρηματία, Πάνο Γερμανό και τον επίσης διαχειριστή περιουσίας και αδελφό του Πέτρου Χριστοδουλίδη, Γιώργο Χριστοδουλίδη.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απιστίας από κοινού, της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Οι κατηγορίες αφορούν την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1, μέσω της εταιρίας  Clavis, που εμφανίζεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης. Όπως προκύπτει από το υλικό της δικογραφίας οι αρχές εκτιμούν ότι η εταιρεία ήταν συμφερόντων του Γιάννη Σμπώκου και τη διαχείρισή της, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρονται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Πάντα με βάση τη δικογραφία, η εταιρεία Clavis  φέρεται να διακίνησε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία επιχειρηματία Π. Γερμανό ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία στην συνέχεια μέσω άλλων εταιρειών φέρονται να κατέληξαν στον Γιάννη Σμπώκο. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η μίζα που διακινήθηκε για τα ρωσικά όπλα με όχημα την Clavis άγγιξε τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι με το παραπεμπτικό βούλευμα είχε  παύσει οριστικά λόγω θανάτου, η ποινική δίωξη σε βάρος του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα τον Οκτώβριο του 2012.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά