Logo

Λαμία: Οργή κατά του κατηγορουμένου στη δίκη για την άγρια δολοφονία της 32χρονης, Έφης Χαρατσή [βίντεο]



 
 

Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομικής δύναμης το πρωί της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπου επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό  ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Έφης Χαρατσή, Νίκος Παπαδημητρίου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση, καθώς οι συγγενείς του θύματος υποδέχθηκαν τον κατηγορούμενο φωνάζοντας: "Εκεί θα σαπίσεις τέρας", "Στον άλλο κόσμο η έφεση".  Σύμφωνα με τους συγγενείς της 32χρονης Έφης Χαρατσή η υπόθεση πρέπει να λάβει γρήγορα τέλος με τη διατήρηση της ισόβιας κάθειρξης για τον κατηγορούμενο. 

Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι ότι την  εποχή που πραγματοποιήθηκε το φονικό είχε διαταραγμένη ψυχική υγεία.

Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση θα επικαλεστεί την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια που επιβλήθηκαν πρωτοδίκως, με την αναγνώριση του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τοτυ ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού. 

Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για άλλη μία φορά, αφού  απουσίαζαν οι γιατρί που έχουν εξετάσει τον κατηγορούμενο.

Το ιστορικό 
Όπως αναφέρει το lamianow.gr, η  φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε, τον Ιούλιο του 2013, τη μικρή κοινωνία στο Στείρι Βοιωτίας, αναβιώνει εκ νέου, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας . Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 45χρονου -σήμερα- κουνιάδου της ο οποίος, τυφλωμένος από το ερωτικό πάθος που κρατούσε κρυμμένο επί χρόνια για εκείνη, κατακρεούργησε την 32χρονη νύφη του με 45 μαχαιριές και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Την έσφαξε μπροστά στα μάτια του 2,5 ετών παιδιού της

Ήταν μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2013, όταν ο δράστης είπε στη μητέρα του, με την οποία έμενε στο ίδιο σπίτι, ότι θα πήγαινε δίπλα στου αδερφού του για να πιει καφέ. Ανυποψίαστη, η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στον φονιά της, ο οποίος της είπε ότι πήγε επίσκεψη για καφέ. Εκεί της έκοψε την καρωτίδα και στη συνέχεια έβγαλε το παιδί από το σπίτι, κλείδωσε την πόρτα και αυτοτραυματίστηκε.

Το παιδί γεμάτο αίματα ανέβηκε στον πάνω όροφο, στο σπίτι της γιαγιάς του, η οποία κατατρόμαξε όταν το είδε σε αυτή την κατάσταση. Αμέσως το πήρε αγκαλιά και το έπλυνε νομίζοντας πως είχε κάπου κοπεί. Όταν όμως διαπίστωσε πως το αγοράκι δεν είχε κανένα τραύμα, κατέβηκε αλαφιασμένη στο σπίτι που έμενε η 32χρονη με το σύζυγό της. Άρχισε να χτυπάει την πόρτα σαν τρελή, αλλά δεν της άνοιγε κανείς.

Οι γείτονες που έσπευσαν έσπασαν ένα παράθυρο και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα, την άτυχη κοπέλα, μητέρα δύο αγοριών 2,5 και 10 ετών, να κείτεται στο πάτωμα νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος, με κομμένο τον λαιμό της, ενώ δίπλα της, επίσης μέσα στα αίματα, ψυχορραγούσε ο δράστης, ο οποίος αφού σκότωσε την 32χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού είχε κόψει με το μαχαίρι τις φλέβες του και είχε μαχαιριές στην κοιλιά. Αν και η κατάστασή του κρινόταν εξαιρετικά σοβαρή, τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Το ιδιόχειρο σημείωμα που είχε αφήσει ο 44χρονος πάνω στο τραπέζι της κουζίνας πρόδιδε τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας.

«Αυτή η γυναίκα ήταν καταστροφή στο σπίτι» και «Πλαστογραφία στα βιβλιάρια-Υπνωτικά σε μένα-με χάζεψε τελ.-συγγνώμη για όλα».

Με τα λόγια αυτά ο 45χρονος προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη  του για την οποία, απολογούμενος στη δίκη του σε πρώτο βαθμό, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει και δεν  μπορεί να εξηγήσει πώς έφτασε στον φόνο.

«Δεν μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια», είπε αναφερόμενος στην οικογένεια της Έφης.«Με όλους είχα πολύ καλές σχέσεις. Ζητώ συγνώμη».

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου) τον Ιούλιο του 2014 έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον κατηγορούμενο, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια κάθειρξη. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά