Logo

Δύο νέες δικογραφίες σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς



 
 

Δύο νέες δικογραφίες σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων ατόμων για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών σχηματίζει το "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος".

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της ΛΑΕ, στην οποία τονίζεται, ότι «Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή του "Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος" είναι περιστασιακή και συμπτωματική».

Η  ΛΑΕ, συγκεκριμένα, αφού χαρακτηρίζει «αμαρτωλό» το "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος", τονίζει ότι στη σελ. 7 του από 17.03.2018 διαβιβαστικού τής με Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων Δ18/ 525 Δικογραφίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στο "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος" αναφέρεται το εξής: "Επισημαίνεται ότι, από την Υπηρεσία μας διενεργούνται οι υπ΄ αρ. Α2018/119 και Α2018/165 από 30-01-2018 και 31-01-2018 αντίστοιχα, Προκαταρκτικές εξετάσεις, αναφορικά με επεισόδια που εχώρησαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κατά τη διάρκεια διεξαγωγής πλειστηριασμών, την 29-11-2017 και 20-12-2017, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι (Α), (Β), (Γ) και (Δ) κατηγορούμενοι. Σχετικές προκαταρκτικές εξετάσεις, θα σας υποβληθούν με την περαίωση τους, με ειδικότερες αναφορές μας".

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει: «Ως γνωστών από τη δικογραφία ο κωδικός (Α) είναι ο κωδικός που η Ασφάλεια έχει αποδώσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αποδεικνύεται ότι έχει στηθεί μια ντροπιαστική, πραξικοπηματική και στημένη βιομηχανία διώξεων σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη που διεκπεραιώνουν με κυβερνητικές εντολές οι Υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας,Σε λίγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα έχει πιο πολλές δικογραφίες και από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην χώρα».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει: «Ενώ βοά ο τόπος με το φαγοπότι, την κλεψιά, τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα σε βάρος της χώρας και του λαού που έλαβαν χώρα πριν και κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων, ο μόνος τελικά που διώκεται, ως ένοχος, γιατί προφανώς εγκατέλειψε υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες, "προνόμια" και "λάφυρα", μένοντας πιστός στις αρχές του και προασπίζεται στο δρόμο σπίτια και λαϊκές περιουσίες, το δικαίωμα στο ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, είναι ο Παν. Λαφαζάνης. Δοξάστε τους!».

Εξάλλου, σε κοινή τους δήλωση, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος ΠΓ ΛΑΕ, πρώην υπουργός, ο Στάθης Λεουτσάκος, συντονιστής ΠΓ ΛΑΕ, πρώην βουλευτής, και ο Τάσος Μαυρόπουλος Τάσος, μέλος ΠΣ ΛΑΕ, πρώην γγ υπ. Προστασίας του Πολίτη, που κλήθηκαν σήμερα να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Αντ. Μαυρομμάτη, που κατηγορείται για τη συμμετοχή του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, επισημαίνουν ότι: 

«Οι κατηγορίες κατά του Αντώνη Μαυρομμάτη είναι παντελώς αβάσιμες, αστήριχτες, προσχηματικές και μεθοδευμένες. Ως αυτόπτες μάρτυρες θεωρούμε, ότι δεν έχει τελέσει κανένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά άσκησε το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα της χώρας μας δημοκρατικό δικαίωμά του να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Οι συγκεκριμένες μάλιστα κινητοποιήσεις, στις οποίες αναφέρεται η δικογραφία, αντιμετωπίστηκαν με απρόκλητη αστυνομική καταστολή και χημικά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη διαμετακομιδή σε νοσοκομεία πολλών διαδηλωτών.

Ο Αντώνης Μαυρομμάτης καλείται ουσιαστικά να απολογηθεί για την πολιτική και κοινωνική του δράση. Επομένως η δίωξή του είναι πολιτική και γίνεται από Υπηρεσία της Κρατικής Ασφαλείας, με εντολή της κυβέρνησης, όπως έγινε και με τον Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους αγωνιστές, για εκφοβισμό του ίδιου και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΛΑΕ, που συμμετέχει ενεργά σε αυτό το κίνημα, και της οποίας είναι μέλος. Στον Αντώνη Μαυρομμάτη, αντί να ασκούνται διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας, θα έπρεπε να του απονεμηθεί δημόσιος έπαινος, γιατί χωρίς καμία προσωπική ιδιοτέλεια και ιδιαίτερο προσωπικό συμφέρον συμμετέχει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και αγωνίζεται για να σώσει από την αρπακτική βουλιμία των τραπεζών, του κράτους και κερδοσκοπικών funds πρώτες κατοικίες και μικρές περιουσίες υπερχρεωμένων, λόγω φτωχοποίησης τους από τα μνημόνια της λιτότητας, λαϊκών νοικοκυριών.

Υπογραμμίζουμε για άλλη μία φορά ότι δεν αναγνωρίζουμε τη λειτουργία και το ρόλο του εμφυλιακού τύπου «τμήματος προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφαλείας και ζητάμε την άμεση κατάργηση του.

Η εμπλοκή αυτού του τμήματος της κρατικής Ασφάλειας στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και οι αντισυνταγματικές πρακτικές του (παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπήσεις διαδηλώσεων κλπ), είναι μια επικίνδυνη στροφή για τη δημοκρατία, βάζοντας ευθέως σε αμφισβήτηση, κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα και ελευθερίες.

Δεν φοβόμαστε δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό»..

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά