Logo

Υπόθεση Παντελή Παντελίδη: «Τίτλοι τέλους» στην εισαγγελική έρευνα χωρίς απόδοση ευθυνών



 
 

Απορριπτική διάταξη, ως προς την απόδοση ποινικών ευθυνών, είτε σε αρμόδιους από πλευράς του δημοσίου αναφορικά με την κατάσταση του οδοστρώματος και των κιγκλιδωμάτων είτε σε φιλικά πρόσωπα του Παντελή Παντελίδη, εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες εισαγγελέας Πρωτοδικών στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που οδήγησε στο θάνατο τον αγαπημένο τραγουδιστή. 

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος" αναφορικά με το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση Παντελή Παντελίδη. 

Το 2016 ο αντεισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης είχε επιστρέψει το φάκελο της υπόθεσης Παντελίδη σε εισαγγελέα Πρωτοδικών,  προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο αδίκημα της "παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια".

Ο κ. Λογοθέτης, συγκεκριμένα, ζητούσε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν στην χαρτοπαικτική λέσχη, από την οποία αποχώρησε ο τραγουδιστής πριν σκοτωθεί τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016. Παράλληλα, ζητούσε να ερευνηθεί και τυχόν ευθύνη του κράτους "για την παράλειψή του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο δυστύχημα".

Κατά την έρευνα κλήθηκαν και κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, άνθρωποι που βρέθηκαν με τον τραγουδιστή τη μοιραία νύχτα στο σπίτι - λέσχη. 

Από το συνδυασμό των καταθέσεων και των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν  ο εισαγγελέας κατέληξε στην απόφαση να στείλει και τα δύο σκέλη της υπόθεσης στο αρχείο, καθώς δεν προκύπτει η στοιχειοθέτηση διάπραξης ποινικού αδικήματος, είτε από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σπίτι - λέσχη είτε από αρμόδιους του ελληνικού δημοσίου. 

Στο μεταξύ, στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να κατατεθούν αγωγές από τη Φρόσω Κυριακού και την Μίνα Αρναούτη, οι οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν τις νόμιμες αποζημιώσεις από την ασφαλιστική εταιρεία του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν μαζί με τον Παντελή Παντελίδη. 

Ο λόγος που δεν έχουν προσφύγει, μέχρι στιγμής, τα δύο κορίτσια στη Δικαιοσύνη είναι η πλήρης αποκατάσταση της υγείας τους - χαρακτηριστικά η Μίνα Αρναούτη έχει υποβληθεί σε 14 χειρουργεία -  προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν το υλικό που απαιτείται για την κατάθεση των αγωγών. 

Πλέον, αναμένεται η επόμενη κίνηση της οικογένειας Παντελίδη, η οποία έχει δικαίωμα προσφυγής κατά της διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο φάκελος της υπόθεσης Παντελίδη  πηγαινοέρχεται στα εισαγγελικά γραφεία εδώ και περίπου δύο χρόνια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά