Logo

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ από πωλήσεις εισιτηρίων στο Μετρό



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κήρυξε τη Δευτέρα αθώους τον πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ και νυν γενικό διευθυντή της ΝΔ, Νικ. Παπαθανάση και τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που κατηγορούνταν για την υπόθεση της υπεξαίρεσης  1,2 εκ. ευρώ από τις πωλήσεις εισιτηρίων στο Μετρό.

Το δικαστήριο με την ομόφωνη απόφασή του συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος τόνισε πως ούτε υπεξαίρεση υπήρξε, ούτε ο οργανισμός υπέστη ζημία αλλά ούτε και οι επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ έκαναν ποτέ τα …στραβά μάτια η επιχείρησαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση.

Οι δύο επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ αντιμετώπιζαν την κατηγορία της  παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), μετά τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για τη δράση κυκλώματος στο Μετρό που είχε υπεξαιρέσει 1,2 εκ. ευρώ, από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015, από τις πωλήσεις εισιτηρίων. Σχετικό πόρισμα είχε συντάξει, ύστερα από έλεγχο και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Στο εδώλιο μαζί τους είχαν παραπεμφθεί ακόμη 9 άτομα κατηγορούμενα  για υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου και ψευδή βεβαίωση.

Και οι 9  κατηγορούμενοι «ελλείψει στοιχείων» απηλλάγησαν από την πράξη της υπεξαίρεσης, ενώ μόνο τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 6 έτη έως 6,5 έτη με αναστολή για τα άλλα αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά