Logo

«Πάγωσε» με διαταγή δικαστή ο διαγωνισμός πρόσληψης 404 δικαστικών υπαλλήλων



 
 

Ο πρόεδρος του ΙΑ' Τμηματος του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας, Αθανάσιος Σερμιέ, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε «πάγωσε» προσωρινά τον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω  του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη  404 δικαστικών υπαλλήλων, Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίο θα επανδρώσουν τα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Αφορμή για την έκδοση της προσωρινής διαταγής αποτέλεσε η προσφυγή που κατέθεσαν τρεις υποψήφιοι, οι οποίοι  στρέφονται κατά του ΑΣΕΠ εγκαλώντας το για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία σχετικά με τον διαγωνισμό του 2017.  Οι τρεις προσφεύγοντες εκτός από την κύρια αίτηση ακύρωσης υπέβαλαν και  την αίτηση αναστολής, καθώς και αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής. 

Το αίτημά τους έγινε δεκτό από τον πρόεδρο Αθανάσιο Σερμιέ, ο οποίος, παράλληλα,  διέταξε  να διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση εργασίας των προσωρινώς επιτυχόντων με βάση τον πίνακα κατάταξης του επίμαχου διαγωνισμού.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει οι τρεις υποψήφιοι, ενώ η  αίτηση ακύρωσης-προσφυγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του 2019.

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι η επίμαχη προσωρινή διαταγή ανοίγει το δρόμο σε όσους έχουν συνάψει συμβάσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης επί τη βάσει των προσωρινών πινάκων κατάταξης να ζητήσουν ανάλογη προσωρινή δικαστική προστασία και επέκταση των συμβάσεών τους. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι στο ΑΣΕΠ δημιουργείται θέμα, καθώς  άλλοι δικαστικοί γραμματείς θα εργάζονται επί τη βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης και άλλοι επί τη βάσει οριστικών, η εγκυρότητα των οποίων τίθεται εν αμφιβόλω καθώς εκκρεμεί η δικαστική κρίση επί αυτών μετά τις προσφυγές που κατατέθηκαν. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά