Logo

Αίτηση αποφυλάκισης από το Σάββα Ξηρό - Επικαλείται λόγους υγείας



 
 

Ο 55χρονος Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην 17Ν, ο οποίος κρατείται από 2002 όταν εξερράγη στα χέρια του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ζητεί την “υφ όρον” αποφυλάκισή του κάνοντας χρήση του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε το 2015.

Πρόκειται για το ίδιο άρθρο με το οποίο προσπάθησε να αποφυλακιστεί το καλοκαίρι ο Ασιστείδης Φλώρος, χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά την έξοδό του από τη φυλακή να επιστρέψει σ’ αυτή.

Στην αίτησή του ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς, σύμφωνα με την συνήγορό του Άνυ Παπαρούσου έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει, “ισχύει εφ όρου ζωής”. Μάλιστα, η συνήγορός του υποστηρίζει πως, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, “ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση”.

Ο Σάββας Ξηρός συνελήφθη το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2002 στο λιμάνι της Πειραιάς, όταν εξερράγη στα χέρια του εκρηκτικός μηχανισμός που μετέφερε. Νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό με σοβαρά τραύματα στα μάτια, στο δεξί χέρι και στο θώρακα.

Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 έτη κάθειρξη. Δευτεροδίκως, ο Σάββας Ξηρός είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Στις 6 Ιουνίου του 2011 οι ελληνικές δικαστικές αρχές απέρριψαν κατά πλειοψηφία το αίτημα του Σάββα Ξηρού για διακοπή της ποινής του και μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο (ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης) για άμεση, συνολική και ουσιαστική περίθαλψη της υγείας του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά