Logo

Ένωση Εισαγγελέων για Πολάκη: Μην στέκεστε με παρεμβατική διάθεση έναντι της Δικαιοσύνης



 
 

Απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για τις δηλώσεις περί Δικαιοσύνης δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι πρέπει να υπάρξουν κάποιες φυλακίσεις ενόψει εκλογών στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα. Οι Εισαγγελείς εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το “γεγονός ότι η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρας αποτελεί διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης”.

Επίσης, καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να "παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων

Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης:

- Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και

- Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της, που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά