Logo

Κύκλωμα ναρκωτικών: Τι υποστήριξαν στην ανακρίτρια ο αστυνομικός και τέσσερις συγκατηγορούμενοί του που προφυλακίστηκαν



 
 

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία απολογιών στην ανακρίτρια Διαφθοράς - οι απολογίες διήρκεσαν περισσότερες από 12 ώρες - κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο αστυνομικός και άλλοι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται στην υπόθεση της δράσης του κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αττική, στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Αντίθετα, άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ένας 45χρονος από τη Σπάρτη και μία 34χρονη αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και αρμόδιου εισαγγελέα, με τους περιοριστικούς όρους της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση χιλίων ευρώ στον καθένα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους φέρονται να αρνήθηκαν τη δράση που τους αποδίδεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, με την πλειονότητά τους να υποστηρίζουν πως είναι χρήστες και όχι έμποροι ναρκωτικών.

Μεταξύ των πλροφυλακισθέντων περιλαμβάνεται και ο 31χρονος γιος πρώην ευρωβουλευτή με καταγωγή από τη Θεσσαλία, ο οποίος, υποστήριξε κατά την απολογία του ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, υπέβαλε και αίτημα για διενέργεια τοξικολογικής εξέτασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός υποστήριξε απολογούμενος ότι είχε εισχωρήσει στο κύκλωμα εν αγνοία των ανωτέρων του, με σκοπό να καταφέρει να το εξαρθρώσει.

Στην υπόθεση είναι εμπλεκόμενος άλλος ένας αστυνομικός, ενώ καταζητούνται δύο πρόσωπα, ο ένας εκ των οποίων φαίνεται να είχε αρχηγικό ρόλο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά