Logo

Εισαγγελική έρευνα για διαρροές πληροφοριών περί μυστικών κονδυλίων σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ



 
 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) για τη διαρροή σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ πληροφοριών σχετικών με τον τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών .

Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης μετά τη δημοσιοποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχτηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, ο επίμαχος φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φθάνει το 1 εκατ. ευρώ και κατά τις πληροφορίες τα κονδύλια διατέθηκαν σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια καθώς και για τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών. 

Ή έρευνα, που χαρακτηρίζεται ως επείγουσα, ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια με την εντολή να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη διαρροή εξέδωσαν το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο τελευταίος στην ανακοίνωσή του τόνιζε ότι: «προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά