Logo

Σε δίκη τέσσερα άτομα για το σκάνδαλο της μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά



 
 

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν με το υπ αριθ. 856/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας τέσσερα πρώην στελέχη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ENAE) για το σκάνδαλο της μεταβίβασης στη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, το 2002, που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο άνω των 53 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τους Γεώργιο Κοντάκη, τότε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. των Ναυπηγείων, Αντώνιο Λιβανό, Hans – Joachim Schmidt, στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, και Κωνσταντίνο Εμμανουήλ, δικηγόρο και αδελφό του πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ.

Με το ίδιο βούλευμα κρίθηκαν αθώοι οι Ιωάννης Μίχας και Σταύρος Μαρκάτος, πρώην νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, αντιστοίχως, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ιωάννης Σμπώκος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Μανούσος Παραγιουδάκης, καθώς και οι: Γεώργιος Κολίρης, Νικόλαος Λεονταρίτης, Σταύρος Κτωρίδης, Μιχαήλ Νομικός, Γεώργιος Χατζηγιαννίδης, Δημήτρης Λαδόπουλος, Γεώργιος Χαιρέκακος, Παναγιώτης Στάμου, Γεώργιος Παλαιολόγου, Παναγιώτης Ασπροδίνης, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, Δημήτριος Κουτιανίδης και Δημήτρης Πουλιέζος.

Σε δηλώσεις του, ο ένας εκ των κατηγορουμένων που απαλλάσσονται, ο Ιωάννης Μίχας υποστηρίζει ότι, ύστερα από σχεδόν μία οκταετία δικαιώθηκε, αφού απέτυχε, όπως αναφέρει, η προσπάθεια για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά