Logo

Να αποφυλακιστεί ζητά η 18χρονη που σκότωσε και πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών



 
 

Την αποφυλάκισή της, με αίτηση που υπέβαλε στον ανακριτή, ζητά η 18χρονη από την Πετρούπολη, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο σκότωσε και πέταξε σε κάδο σκουπιδιών, με τη βοήθεια της μητέρας της, το άτυχο βρέφος, το οποίο είχε φέρει λίγη ώρα νωρίτερα στη ζωή μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους.

Η 18χρονη κατηγορούμενη, η επονομαζόμενη και «Μήδεια» της Πετρούπολης,  υποστηρίζει πως  έκανε ό,τι έκανε εξαιτίας ισχυρής διαταραχής του οργανισμού της λόγω του τοκετού και ζητά  από τον δικαστικό λειτουργό να αφεθεί ελεύθερη μετά τη συμπλήρωση έξι μηνών προσωρινής κράτησης στο σωφρονιστικό κατάστημα Ελαιώνα. 

«Ουδέποτε ζήτησα να απαλλαγώ από την κατηγορία και μετά τη σύλληψή μου -με όποιες αντιφάσεις, λόγω της ψυχικής μου νόσου- αποδέχθηκα σε κάθε περίπτωση την πράξη που μου αποδίδεται. Τυγχάνω, δυστυχώς, μητέρα που σκότωσε το παιδί της μετά τον τοκετό και όχι οποιοσδήποτε και το θύμα επίσης δεν τυγχάνει οποιοσδήποτε άλλος, παρά το άτυχο παιδί μου », αναφέρει, μεταξύ άλλων στην αίτησή της η κατηγορουμένη. 

Η προφυλάκιση της κατηγορούμενης είχε διαταχθεί τον περασμένο Μάιο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας ( με αριθμό. 2298/2018) το οποίο ήρε τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα που ανέκυψε ως προς την προσωρινή κράτηση  ή μη της κατηγορουμένης μετά την απολογία της.

Κατά την κρίση των μελών του δικαστικού συμβουλίου αν η κατηγορούμενη αφεθεί ελεύθερη  πιθανόν «να προβεί εκ νέου σε ομοειδούς φύσεως αδίκημα, λαμβάνοντας υπόψη και την παντελή αδιαφορία της για την τήρηση προφυλάξεων προς αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης».

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται στην αίτησή της ότι το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως «ποινικό αδίκημα συνιστά η εναλλαγή ερωτικών συντρόφων μιας 18χρονης κοπέλας», ενώ ζητά να ληφθεί υπόψη του ανακριτή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του νευρολόγου ψυχιάτρου Γιάννη Παπαδάτου ο οποίος την εξέτασε στις Φυλακές Ελαιώνα.

Ο ψυχίατρος αναφέρει στην πραγματογνωμοσύνη του ότι η  κατηγορουμένη, η οποία βίωσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον που έχει τις ρίζες του στα ακόμη αυστηρά έθιμα της Αλβανίας (...), εμφάνισε πρόδρομα συμπτώματα επιλόχειας ψύχωσης με τάσεις παρερμηνείας των γεγονότων της πραγματικότητας και φόβους επικείμενου κακού. Λόγω αυτών των συμπτωμάτων είχε μειωθεί σημαντικά η αντίληψη του άδικου της πράξης της, ενώ κατά τον χρόνο που διέπραξε το έγκλημα είχε σημαντική μείωση των πνευματικών της λειτουργιών και δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση των γεγονότων. 

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Σπύρος Δημητρίου, εξήγησε μιλώντας στην «Espresso»: «Ο ψυχίατρος που την εξέτασε, ύστερα από εντολή του κυρίου ανακριτή, απεφάνθη ότι η 18χρονη διαταράχτηκε ψυχικά προ της έλευσης αλλά και μετά τον τοκετό, ενώ συνέτρεχε και άλλη ψυχική νόσος, η οποία της αποκλείει τον καταλογισμό ως προς την πράξη. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, υπεβλήθη αίτημα άρσης της προσωρινής της κράτησης και αναμένεται η απόφαση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά