Logo

Ο άνθρωπος που «έκαψε» τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον έστειλε στον Κορυδαλλό



 
 

Ο συγκατηγορούμενος και φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου ήταν ο άνθρωπος που με τη μαρτυρία του «έκαψε»  τον πρώην υπουργό. Πρόκειται για 73χρονο επιχειρηματία, που φέρεται ότι είχε αναλάβει σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, ο οποίος κατά την απολογία του περιέγραψε τηη διαδρομή του χρήματος σε μετρητά από τον πρώην υπουργό.

Ισχυρίστηκε, συγκεκριμένα, ότι  μέσα σε διάστημα δυο ετών, το 2002-2003, έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα συγκεκριμένα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά τα κατέθετε σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων. Ακολούθως τα έβγαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Παράλληλα, είπε πως εκείνη την περίοδο πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονταν από νόμιμα έσοδα του κ. Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι όταν εκείνος τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. 

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι δεν έλαβε κάποια αμοιβή, καθώς θεωρούσε ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος χωρίς να ευθύνεται.

Μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς ο 73χρονος επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα, καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά