Logo

Δικάζεται ο Μαρτίνης για τις μίζες της Hospitalia International



 
 

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας δικάζεται ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης για τη μίζα ύψους 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από την εταιρεία Hospitalia International για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Για την ίδια υπόθεση δικάζονται η σύζυγός του Γεωργία καθώς και ο αντιπρόσωπος της εταιρείας γερμανικών συμφερόντων, Δημήτρης Κάμπης, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση (ξέπλυμα μαύρου χρήματος)

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Ανδρέας Μαρτίνης… «Με την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ κατείχες, διαχειρίσθηκες και χρησιμοποίησες περιουσία εν γνώσει ότι η περιουσία προέρχεται από το έγκλημα της απάτης, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησες τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα, με τη διακίνηση εσόδων προερχόμενων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα. Ως πρόεδρος είτε της επιτροπής προμηθειών είτε του κοινωφελούς ιδρύματος παρασιώπησες το γεγονός ότι είχες λάβει από την εταιρεία Hospitalia International την υπόσχεση καταβολής υψηλού χρηματικού ποσού 1.873.000.565 δολαρίων σε περίπτωση που το ΔΣ αποφάσιζε την ανάθεση της σύμβασης στην εν λόγω εταιρεία.

Αν δε τα λοιπά μέλη της επιτροπής προμηθειών και του ΔΣ γνώριζαν την πραγματικότητα, δεν θα συναινούσαν στην ανάθεση προμήθειας στην εν λόγω εταιρεία, ειδικά μάλιστα με το τίμημα που τελικά επιτεύχθηκε… Το ποσό των 3.133.350,17 γ. μάρκα το οποίο η Hospitalia International υποσχέθηκε και κατέβαλε σε εσένα, προκειμένου εσύ να ταχθείς ως πρόεδρος τόσο της επιτροπής προμηθειών όσο και ως πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, υπέρ της ανάθεσης σε αυτήν της σύμβασης νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το νοσοκομείο, διοχετεύτηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελβετίας διερχόμενο από 6 διαφορετικούς λογαριασμούς,… Στη συνέχεια διοχετεύθηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδα και μετατράπηκε σε ακίνητη περιουσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί επί 15 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2017, για λόγους υγείας.

Διακόπηκε η δίκη

Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι του Μαρτίνη, υπέβαλαν ένσταση υποστηρίζοντας ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο εντολέας τους έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Έτσι το Δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 29 Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα αποφανθεί επί του αιτήματος. Μετά τη διακοπή της δίκης ο Μαρτίνης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά