Logo

Προφυλακίστηκαν οι έξι Ρομά για την επίθεση σε αστυνομικούς



 
 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τη Δευτέρα, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Πειραιά, οι έξι Ρομά (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες) οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά από την επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού στου Ρέντη, που επιχείρησε να ελέγξει όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Οι κατηγορούμενοι Ρομά, που αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι δεν ήταν οι ίδιοι που πραγματοποίησαν την επίθεση αλλά άλλοι ομοεθνείς τους από τον κοντινό καταυλισμό. 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι το πλήρωμα περιπολικού είχε επιχειρήσει να ελέγξει άτομα που επέβαιναν σε ένα κόκκινο  Citroen Saxo. Ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε, αλλά αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας τους αστυνομικούς που το καταδίωκαν στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την οδό Πειραιώς στου Ρέντη, όπου υπάρχει καταυλισμός Ρομά.

Εκεί Ρομά από τον καταυλισμό, καθώς και όσοι επέβαιναν στο όχημα κατά το κατηγορητήριο, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των Ρομά και των δύο αστυνομικών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποκρούσουν την επίθεση πυροβόλισαν μία φορά στον αέρα. 

Στο σημείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές. 

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό τραυματίστηκαν στα χέρια και ο ένας εξ αυτών και στο κεφάλι. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά