Logo

Σπάρτη: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος για το κυνοκομείο κολαστήριο



 
 

Ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος, αντιδήμαρχος Σπάρτης, συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κυνοκομείο της πόλης, το οποίο οι φιλοζωϊκές οργανώσεις χαρακτηρίζουν “Νταχάου” ζώων.

Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις άθλιες συνθήκες στο κυνοκομείο της Σπάρτης, με τα ζώα να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αλυσοδεμένα και αποστεωμένα, ενώ τα νεκρά να παραμένουν αλυσοδεμένα σε κατάσταση αποσύνθεσης, ο αντιδήμαρχος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία που μεταξύ άλλων τόνισε: "Σήμερα το απόγευμα συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης υπαίτιος για τον κατά συρροή και χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων. Για το κουρέλιασμα της νομοθεσίας, για το κουρέλιασμα κάθε αξίας και ιδανικού.

Το άθλιο αφήγημα της δημοτικής Αρχής περί σκηνοθετημένου και κατασκευασμένου σχεδίου δεν έπεισε κανένα κι έτσι κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να γελοιοποιηθούν σε ολόκληρη την κοινή γνώμη που είδε μέρος των όσων τραγικών λάμβαναν χώρα μέσα στα Νταχάου κυνοκομεία τους".

Διάσπαρτα κρανία και πτώματα σκύλων σε αποσύνθεση

Οι εικόνες φρίκης που έχουν καταγραφεί από φιλόζωους με πτώματα σκύλων σε αποσύνθεση τα οποία εξακολουθούν να είναι αλυσοδεμένα, διάσπαρτα κρανία και οστά, μεγάλες ποσότητες εντοσθίων που αποτελούν την τροφή για τα άρρωστα, ανεμβολίαστα, αποστεωμένα σκυλιά στο κυνοκομείο της Σπάρτης αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μίας ευρωπαϊκής χώρας αλλά και καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας. Οι φιλοζωϊκές κατήγγειλαν την κατάσταση και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Αρνείται την κακοποίηση των ζώων

Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης πάντως, σε συνέντευξη Τύπου έχει αποδώσει τις βαρύτατες καταγγελίες σε “προβοκάτσια προεκλογικού χαρακτήρα”, υποστηρίζοντας πως στο κυνοκομείο εφαρμόζονται πρακτικές σύμφωνα με το νόμο …για την ευζωία των ζώων.

Υγειονομική “βόμβα” εντός της πόλης

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις πάντως αφού τονίζουν πως στον προϋπολογισμό του Δήμου Σπάρτης προβλέπονται κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση των ζώων επισημαίνουν πως η άθλια αυτή κατάσταση στο δημοτικό κυνοκομείο, αποτελεί υγειονομική «βόμβα» και για τους κατοίκους της πόλης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά