Logo

Στα διοικητικά δικαστήρια δημοτικός υπάλληλος που απολύθηκε μετά την καταδίκη του για είσπραξη της σύνταξης της νεκρής μητέρας του



 
 

Στη Διοικητική Δικαιοσύνη προσέφυγε δημοτικός υπάλληλος, που απολύθηκε μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 7 ετών γιατί εισέπραττε επί εννέα χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του, η οποία είχε πεθάνει.

Ο δημοτικός υπάλληλος ζητά την ακύρωση της απόλυσής του, υποστήριζοντας ότι είχε άγνοια για την είσπραξη της σύνταξης της νεκρής μητέρας του. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι πρέπει να επιστρέψει  στο Δήμο, καθώς έχασε τη θέση του για μία «προσωπική» όπως την χαρακτηρίζει, υπόθεση που δεν αφορά την υπηρεσία του.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός υπάρλληλος, που φέρεται να εισέπραξε, από το 2004 έως το 2011, από τις συντάξεις χηρείας της μητέρας του 45.950 ευρώ, ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε οριστικά από τον Δήμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την διεξαγωγή  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, το  πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών, αλλά μετά από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου απολύθηκε.

Η ποινή των 7 ετων επιβλήθηκε σε βάρος του δημοτικού υπαλλήλου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που τον έκρινε ένοχο για απάτη κατ' εξακολούθηση. 

Όπως ισχυρίζεται την σύνταξη την εισέπρατε ο εξάδελφος της μητέρας του, που είχε την κάρτα ανάληψης, ο οποίος όμως έχει αποβιώσει.   

Η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται πως τα χρήματα τα έπαιρνε ο εξάδελφός του ο οποίος όμως έχει πεθάνει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά