Logo

Συγκέντρωση οδηγών ταξί στην Ευελπίδων - Συμπαρίστανται στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί [βίντεο+φωτο]



 
 

Στα δικαστήριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιούν συγκέντρωση οδηγοί ταξί, καθώς την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου, εις βάρος του οποίου η Beat έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου οι οδηγοί ταξί πραγματοποιούν 12ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 04:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Η αγωγή της Beat στρέφεται κατά του Θύμιου Λυμπερόπουλου για “συκοφαντική προσβολή απέναντι στην εταιρεία και προσωπικά στον ιδρυτή της Νίκο Δρανδάκη”. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί φέρεται να έχει κατηγορήσει την εταιρεία Beat ως φοροφυγάδες, ότι κλέβουν τα λεφτά των οδηγών ταξί και των πελατών τους και τα διοχετεύουν σε φορολογικούς παραδείσους”.

Η αγωγή της Beat

Ειδικότερα, η Beat ζητεί με την αγωγή της αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο με αφορμή τις συκοφαντικές, όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές του προέδρου της ΠΟΕΙΤΑ σε βάρος της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Beat, οι δηλώσεις του Θύμιου Λυμπερόπουλου οδήγησαν σε ζημία της εταιρείας, καθώς το 20% από τους περίπου 8.000 οδηγούς ταξί με τους οποίους συνεργάζεται σταμάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Ως μάρτυρας στη συζήτηση στο Πρωτοδικείο αναμένεται να είναι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος πρόκειται να βρεθεί στο πλευρό του προέδρου της ΠΟΕΙΤΑ, στα δικαστήρια, όπως και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Από τη μεριά της Beat, πάντως, αναμένεται να κατατεθούν στο δικαστήριο, όπως έχει πει ο ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας Νίκος Δρανδάκης, τα στοιχεία από τους ελέγχους στα οικονομικά της εταιρείας που δείχνουν ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες ή ατασθαλίες.

Τι ζητούν οι οδηγοί ταξί

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης και της συγκέντρωσης της ΠΟΕΙΤΑ στην Ευελπίδων είναι:

- Πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από όλους είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή είτε για δίκτυο ή για διαμεσολαβητική εταιρεία.

- Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (ΙΧ), που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.

- Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Να σημειωθεί, πως από τις 4:00 τα ξημερώματα μέχρι και τις 4:00μ.μ οι οδηγοί ταξί προχωρούν σε στάση εργασίας έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά