Logo

Στη φυλακή τέσσερα μέλη του κυκλώματος παραγωγής και διακίνησης αναβολικών



 
 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους σε ανακριτή 4 από τους 11 κατηγορουμένους για συμμετοχή σε κύκλωμα που παρασκεύαζε και διακινούσε αναβολικά σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Μεταξύ των κατηγορουμένων που οδηγούνται στις φυλακές είναι και ο 47χρονος, που είναι  στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας και ο 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Χανιά, οι οποίοι φέρονταν ότι συνεργάζονταν και είχαν κομβικό ρόλο στο κύκλωμα των αναβολικών. .

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης,  της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα , καθώς και  παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες,  τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα,

Κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες πως τα αναβολικά προορίζονταν για προσωπική χρήση.

Οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ εμφανίζεται να είχε επεκτείνει τη δράση του στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, φέρεται να παρασκεύαζε και να διακινούσε παράνομα και απαγορευμένα αναβολικά, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, αλλά και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες. Η διακίνηση των σκευασμάτων, σύμφωνα με τις αρχές, γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Ο δικηγόρος Μ. Αναστασάκης, συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου κατηγορουμένου ανέφερε πως στον εντολέα του δεν βρέθηκαν μεγάλες χρηματικές καταθέσεις ενώ τα αναβολικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για δική του χρήση, καθώς ο ίδιος ασχολείται με το bodybuilding.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου δεν υπάρχει ζήτημα παραβίασης αθλητικού κανονισμού καθώς το bodybuilding δεν είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  9-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά