Logo

Με δικαστική απόφαση μονιμοποιήθηκαν συμβασιούχοι στο δήμο Νέου Ηρακλείου



 
 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ’ αριθμ.2034/2018 απόφασή του δικαίωσε 11 συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του δήμου Νέου Ηρακλείου, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκές ανάγκες από την πρώτη μέρα της πρόσληψής τους και επομένως θεωρείται ότι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Το Δικαστήριο μάλιστα κήρυξε προσωρινά εκτελεστή την απόφαση, γεγονός που συνεπάγεται την άμεση επαναπρόσληψη των προσφευγόντων, ακόμη και αν ασκηθεί έφεση.

Ο δικηγόρος των έντεκα εργαζομένων, Λάμπρος Ντουματσάς δήλωσε στο epoli.gr για την υπόθεση:

«Με την υπ’ αριθμ. 2034/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώθηκε ο αγώνας και η αγωνία των έντεκα εργαζομένων στην καθαριότητα του Ν.Π.Δ.Δ. ΟΠΑΚΜ του Δήμου Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς εργασίας με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, θα συνεχίσουν πλέον να εργάζονται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Το σημαντικότερο, όμως, σημείο της απόφασης είναι ότι το Δικαστήριο την κήρυξε προσωρινά εκτελεστή, με αποτέλεσμα οι εν λόγω συμβασιούχο να αναλάβουν πλέον εργασία με σχέσεις αορίστου χρόνου από την επομένη κιόλας ημέρα της κοινοποιήσεως της απόφασης στο νομικό πρόσωπο.
Τέλος, οφείλω να επισημάνω ότι η ηγεσία του Δήμου Νέου Ηρακλείου και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΟΠΑΚΜ υπήρξαν υποστηριχτές του αγώνα των εργαζομένων, η θετική έκβαση του οποίου θα βοηθήσει το υποστελεχωμένο νομικό πρόσωπο, στο οποίο δυστυχώς δεν δόθηκε η δυνατότητα να προσλάβει προσωπικό μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά