Logo

Βαριές "καμπάνες" σε μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και προσφύγων



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολικές ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 36 έτη έως και 290 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.

Η δράση των μελών του κυκλώματος αποκαλύφθηκε μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον περυσινό Απρίλιο κοντά στον Ίασμο Ροδόπης και στοίχισε τη ζωή σε μετανάστη από το Ιράν, υπόθεση ανάλογη με το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε προ ημερών στα Βρασνά Θεσσαλονίκης όπου έχασε τη ζωή του ένα 4χρονο προσφυγόπουλο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει  συνολικά εννέα παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, από την Τουρκία έως τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, κατά το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους, ανάμεσά στις οποίες και εκείνη με τον νεκρό μετανάστη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με κάθειρξη 290 ετών έναν Γεωργιανό, ο οποίος φέρεται να είχε "πρωταγωνιστικό" ρόλο στη δράση του κυκλώματος, ενώ κάθειρξη 69 ετών επέβαλε σε Έλληνα συγκατηγορούμενό του.

Επιπλέον,  επέβαλε σε Μολδαβό κατηγορούμενο κάθειρξη 36 ετών, ποινή που, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, προστέθηκε στην κάθειρξη 85 χρόνων με την οποία τιμωρήθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την περίπτωση του θανατηφόρου τροχαίου στον Ίασμο, όπου ο ίδιος ήταν οδηγός του οχήματος.

Παράλληλα αναγνώρισε στους τρεις καταδικασθέντες το ελαφρυντικό τού πρότερου έντιμου βίου, χάρη στο οποίο, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, "έσπασαν" τα ισόβια. Οι ίδιοι συνήγοροι διευκρίνισαν ότι από το σύνολο των ποινών, εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ένας ακόμη άνδρας, υπήκοος Μολδαβίας, που τελικώς κρίθηκε αθώος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά