Logo

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα από την οικογένεια Κουτσολιούτσου για την υπόθεση της Folli Follie



 
 

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης μελετά τις έγγραφες εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν μέσω των συνηγόρων τους- με την ιδιότητα του υπόπτου- τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και άλλα  επτά πρόσωπα για το σκάνδαλο της Folli Follie, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο,δηλαδή στην άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τους.

Και ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση ποινικών ευθυνών για την υπόθεση της Folli Follie έχει ξεκινήσει τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου εμφανίστηκαν σήμερα, ενώπιον του κ. Δρασάτση, με διαφορετικούς δικηγόρους.

Η οικογένεια

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Κατερίνα εκπροσωπούνται από το ίδιο δικηγορικό γραφείο, ενώ ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος, επέλεξε διαφορετικό συνήγορο. Στα υπομνήματα που κατέθεσαν αρνούνται την ενδεχόμενη τέλεση της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που ερευνά ο εισαγγελέας. Στέκονται, ιδιαιτέρως, στην πράξη της απάτης την οποία προσπάθησαν να αντικρούσουν με σειρά νομικών επιχειρημάτων.

Το ζεύγος Κουτσολιούτσου προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής, δηλώνοντας, μέσω των δικηγόρων του στον εισαγγελέα, ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, τότε αμφότεροι προτίθενται να εμφανιστούν ενώπιόν του, έχοντας λάβει γνώση όλων των στοιχρίων της δικογραφίας.

Μεταθέτουν τις ευθύνες

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της απάτης, έδωσαν επίσης εξηγήσεις ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του Δ.Σ. την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Στις έγγραφες εξηγήσεις τους, οι περισσότεροι εξ’ αυτών μεταθέτουν τις ευθύνες στην Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά