Logo

Θεσσαλονίκη: Ενοχή για 5 από τους 21 κατηγορουμένους στη δίκη των Σκουριών προτείνει ο εισαγγελέας



 
 

Την ενοχή των 5 από τους 21 κατηγορουμένους στη δίκη των Σκουριών και την αθώωση των υπολοίπων για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας προτείνει ο εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου με τις απολογίες κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οι οποίες συνεχίζονται από την Τετάρτη σε μια δίκη που άρχισε τον Σεπτέμβριο, πέντε χρόνια μετά την επίθεση στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού της “Ελληνικός Χρυσός”.

Η “μεγάλη δίκη των Σκουριών” αναμενόταν μαραθώνια με περισσότερους από 70 μάρτυρες κατηγορίας και άλλους τόσους σχεδόν υπεράσπισης, εξελίχθηκε όμως σε ένα “δικαστικό νάνο”. Όμως, τελικά μόνο ένας - δυο αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να στηρίξουν το σαθρό κατηγορητήριο που συνέταξε η υπηρεσία τους, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όπως φάνηκε στο δικαστήριο.

Όπως έγραφε την Τετάρτη ο συντάκτης της «Εφ.Συν.», Νίκος Φωτόπουλος, οι περισσότεροι μάρτυρες κατηγορίας μετατράπηκαν κατά την εξέτασή τους σε υπεράσπισης, όπως οι εργολάβοι τα μηχανήματα των οποίων καταστράφηκαν από την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού και απέκλεισαν οι δράστες να βρισκόταν μεταξύ των κατηγορουμένων. Ή ακόμη και οι σεκιουριτάδες της εταιρίας που αδυνατούσαν να αναγνωρίσουν σαφώς και πέραν πάσης αμφιβολίας κάποιον δράστη από τους 21 που κάθονταν στο εδώλιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2018 από directNEWS.gr πηγη: Efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά