Logo

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Το δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη μάρτυρα για ψευδορκία



 
 

Τη σύλληψη και την κράτηση μάρτυρα με την κατηγορία της ψευδορκίας διέταξε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο μάρτυρας, για τον οποίο είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του στη δίκη, απέφυγε να απαντήσει σε σημαντικές ερωτήσεις της έδρας και της πολιτικής αγωγής σχετικά με όσα γνωρίζει για την μεταφορά του 26χρονου Μάριου, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει καλά τον βασικό κατηγορούμενο και ότι δεν θυμόταν τις είχε συμβεί στις επίμαχες στιγμές που φέρεται ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση. Αντίθετα, έδωσε αναλυτικές απαντήσεις στις ερωτήσεις του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε στο δικαστήριο υπόνοιες για τη διάπραξη εκ μέρους του του αδικήματος της ψευδορκίας. 

Η κατάθεσή του προκάλεσε προκάλεσε αντιδράσεις από την έδρα, ενώ την πολιτική αγωγή εξόργισε το γεγονός ότι εμφανίστηκε στο δικαστήριο με δικηγόρο. Χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε  πόση απόσταση διήνυσε μέχρι τα Καμένα Βούρλα, οδηγώντας το επίμαχο κόκκινο φορτηγάκι, με το οποίο φέρεται να μεταφέρθηκε η σορός του άτυχου νέου, απάντησε τετρακόσια χιλιόμετρα. Τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε ότι πρόκειται για μια απόσταση ογδόντα χιλιομέτρων και κάλεσε τον μάρτυρα να πει την αλήθεια. 

Σε ερωτήσεις αναφορικά με τα  κλειδιά και τη χρήση του επίμαχου BMW αυτοκινήτου, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν ο εγκέφαλος και οι συνεργοί του τη νύχτα της δολοφονίας του 26χρονου, ο μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις και υποστήριξε ότι δεν θυμόταν τι είχε συμβεί. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από τον 73χρονο κατηγορούμενο αν βρήκαν τα κλειδιά του επίμαχου αυτοκινήτου που τα έψαχναν για να αλλάξουν τα δέρματα των καθισμάτων μέσα σε αυτό, απάντησε θετικά, ενώ σε άλλη ερώτηση του κατηγορουμένου σχετικά με το αν οι συναντήσεις τους ήταν για να του βρει δουλειά, απάντησε πάλι θετικά. 

Η στάση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση των δικαστών, που επισήμαναν ότι θυμάται να απαντήσει μόνο στις ερωτήσεις του κατηγορουμένου και όχι της έδρας και συμπέραναν ότι  δέχεται καθοδήγηση. Έτσι το δικαστήριο διέταξε  να κρατηθεί για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Μόλις η σύζυγος άκουσε πως ο άντρας της θα κρατηθεί άρχισε να φωνάζει ότι πάσχει από διπολική διαταραχή.

«Ντροπή σου! Εσύ δεν έχεις παιδιά; Που είναι ο γιος μου;» ήταν η απάντησ της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Το δικαστήριο τελικώς, το δικαστήριο αποφάσισε τη σύλληψη του μάρτυρα με την κατηγορία της ψευδορκίας και τον παρέπεμψε στον Εισαγγελέα για να αποφασίσει την παραπομπή του σε αυτόφωρη διαδικασία ή σε τακτική δικάσιμο,.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή ζήτησε τα πρακτικά να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθεί η περαιτέρω εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη γιατί είμαι σίγουρη πως θα βοηθήσουν να μπει ένα τέλος στο δράμα μου. Ο μάρτυρας που κατηγορείται για ψευδορκία είναι πατέρας και ο ίδιος. Έχει δυο παιδιά. Ας το σκεφθεί και ας μου πει που πέταξε το παιδάκι μου, να πάω να πάρω τα κοκαλάκια του με τα ίδια μου τα χέρια…», είπε η μητέρα του Μάριου εξερχόμενη από το δικαστήριο. 

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να καταθέσουν οι δύο γιοι του βασικού κατηγορούμενου, για τους οποίους έχει διαταχθεί, επίσης, η βίαιη προσαγωγή τους στη δίκη, καθώς δεν εμφανίστηκαν σε προηγούμενη δικάσιμο, επικαλούμενοι φόβο για την ασφάλειά τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά