Logo

Κύκλωμα μεταφοράς κοκαΐνης: Ποιοι είναι και τι ισχυρίζονται οι τρεις που συνελήφθησαν στην Ελλάδα [φωτο]



 
 

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν στην 3η ειδική ανακρίτρια ο Αποστόλης Λεούσης 42 ετών, ο Βασίλης Σπυριδωνάκος 63 ετών και ο 41χρονος Αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός τους που συνελήφθησαν στην Ελλάδα ως εμπλεκόμενοι στο διεθνές κύκλωμα μεταφοράς κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από τον Εισαγγελέα Ποινικής Αγωγής της Αθήνας για τα κακουργήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Οι κατηγορούμενοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία. Ακολούθως μετήχθησαν στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθούν μέχρι η ανακρίτρια να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους. 

Την ίδια στιγμή η Δίωξη Ναρκωτικών του Εκουαδόρ έδινε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τόσο των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, όσο και των έξι προσώπων που συνελήφθησαν στο Εκουαδόρ, λίγο πριν το ιστιοπλοϊκό, στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, ξεκινήσει το ταξίδι του με προορισμό την Αυστραλία.

Το δικαίωμα της σιωπής και οι φυτείες του... κακάο

Ο Αποστόλης Λεούσης, γιος της αστρολόγου Βιργινίας Λεούση και ιδιοκτήτης καφετέριας - λέγεται πως στο Εκουαδόρ έχουν συλληφθεί άλλα δύο άτομα ένας εκ των οποίων είναι ο αδερφός του -  κατά την προανάκριση ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι δεν έχει κάποια σχέση με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι είχε ταξιδέψει με τον συγκατηγορούμενό του στο Εκουαδόρ, προκειμένου να ξεκινήσει μία δουλειά σχετική με μεταφορά κακάο. 

Συγκεκριμένα, είπε: “Σε συνεργασία που έχω με τον .... (σ.σ αναφέρεται στον συγκατηγορούμενο του) πήγα στο Εκουαδόρ προκειμένου να κανονίσω μια δουλειά για να κάνουμε από κοινού που είχε να κάνει με μεταφορά κακάο. Όταν έφθασα εκεί πήγα είδα τις φυτείες του κακάο και γνώρισα τους ανθρώπους της εταιρείας και μίλησα μαζί τους για νόμιμη και καθαρή δουλειά”. Μάλιστα για το σκάφος λέει πως οι συνεργάτες του Εκουαδόρ του ζήτησαν τη “χάρη” να δει το σκάφος, να το φωτογραφίσει και να δώσει τις φωτο σε έναν Αλβανό στην Ελλάδα. Τότε κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: “Κατάλαβα ότι με το σκάφος αυτό δεν θέλανε να μεταφέρουν κακάο αλλά ναρκωτικά και άρχισα να απομακρύνομαι από αυτούς. Πολλές φορές με απείλησαν ότι τους κοροϊδεύω. Λόγω αυτού έκανα πίσω με το κακάο”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων, Βασίλης Σπυριδωνάκος και ο 41χρονος Αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του που δηλώνει άνεργος επικαλέστηκαν ενώπιον των αστυνομικών το δικαίωμα της σιωπής. 

Διαβιβαστικό: Πόσα κιλά θα μετέφερε το ιστιοπλοϊκό Sunset; 

Το διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αναφέρει τό με το ιστιοπλοϊκό επρόκειτο να μεταφερθούν τουλάχιστον 500 κιλά κοκαΐνης, ενώ οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στο σκάφος  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 382 κιλά του εν λόγω ναρκωτικού. Δηλαδή μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν ακόμη 200 κιλά τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα.

Αναλυτικότερα στο διαβιβαστικό αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:  “Κατά μη προσδιορισθέντα χρόνο τουλάχιστον από τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2018 οι (σ.σ αναφέρεται στους συλληφθέντες) σχεδίασαν, οργάνωσαν, μεθόδευσαν και χρηματοδότησαν τη δια θαλάσσης μεταφορά από το Εκουαδόρ Νοτίου Αμερικής στην Αυστραλία με το ιστιοπλοϊκό σκάφος με την επωνυμία Sunset σημαίας Εκουαδόρ μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης τουλάχιστον 500 κιλών με άμεσο συνεργό στο εγχείρημα τους τον 42χρονο Αποστόλη Λεούση και περί τα μέσα Οκτωβρίου προέβησαν στις απαραίτητες διαδικασίες προετοιμασίας του προαναφερόμενου πλου (ανεύρεσης πληρώματος, αγορά εξαρτημάτων απαραίτητων για την πραγματοποίηση του πλου κ.λ.π.). Κατα μη επαρκώς προσδιορισθέντα τόπο και χρόνο, πάντως περί τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018, άγνωστο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ενεργώντας και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών βρήκαν το ιστιοπλοϊκό σκάφος Sunset το οποίο μετασκευάστηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την απόκρυψη και μεταφορά τουλάχιστον 500 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά