Logo

Εισαγγελέας πρότεινε ενοχή για Γκαγκάτση, Γκιρτζίκη, Πιλάβιο και άλλα 6 πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για την κάρτα υγείας



 
 

Ο εισαγγελέας Εφετών, Χαράλαμπος Τζώνης, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εκδικάζει την υπόθεση της «κάρτας υγείας» η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια οικονομική επιβάρυνση της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να κηρύξει ενόχους 9 από τους 22 που είχαν διατελέσει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου.  . 

Ο εισαγγελικός λειτουργός συγκεκριμένα πρότεινε την ενοχή των πρώην προέδρων της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Γιώργου Γκιρτζίκη, Σοφοκλή Πιλάβιου καθώς και των  Γιάννη Οικονομίδη, Γιώργου Σιντόρη, Βαγγέλη Τοπολιάτη, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργου Καραμελίδη, Νίκου Προύντζου.

Αντίθετα, πρότεινε την απαλλαγή 13 πρώην μελών της ομοσπονδίας. Πρόκειται για τους Γιώργο Σαρρή, Αριστείδη Σταθόπουλο, Νίκο Φύριο, Γιάννη Σιγάλα, Νίκο Ανασόπουλο, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελο Μαζαράκη, Χρήστο Σάββα, Βασίλη Μάντζιο, Σπύρο Καλογιάννη, Σωκράτη Παπαδόπουλο.

Παράλληλα, από τις εμπλεκόμενες εταιρείες Opentec και PCSystems πρότεινε:

*την ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη

*την αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η εκδικαζόμενη υπόθεση της «κάρτας υγείας» εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο κόστισε στην ΕΠΟ και το Ελληνικό δημόσιο σχεδόν 30 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά