Logo

Στη φυλακή πρώην ειδικός φρουρός της Αστυνομίας μετά την καταδίκη του για ένοπλη ληστεία



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έδειξε το δρόμο προς τις φυλακές σε πρώην ειδικό φρουρό της Αστυνομίας, καθώς επικύρωσε την ποινή κάθειρξης 8 ετών που είχε επιβάλει στον κατηγορούμενο το δικαστήριο του πρώτου βαθμού για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Ο κατηγορούμενος μετά την πρωτόδικη απόφαση είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Έτσι, μετά την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο πρώην ειδικός φρουρός θα πρέπει να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε. 

Το αδίκημα διαπράχθηκε το Μάιο του 2014 όταν ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως ειδικός φρουρός στο αστυνομικό τμήμα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τότε ειδικός φρουρός έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του εισέβαλε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κάτω Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος με την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου απέσπασε από το πρατήριο το ποσό των 600 ευρώ. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να διαφύγει εντοπίστηκε και συνελήφθη από συναδέλφους του. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι γενετικό υλικό του ιδίου είχε βρεθεί σε ψάθινο καπέλο που φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας, ενώ υπάλληλοι του πρατηρίου φαίνεται ότι τον είχαν αναγνωρίσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά