Logo

Καταδικάστηκαν νεαροί που κακοποίησαν 92χρονη για να της κλέψουν... 11 ευρώ



 
 

Συγκλονισμένο άκουγε το ακροατήριο τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ληστείας που διεπράχθη μέρα μεσημέρι στην Καλαμάτα με θύμα μια υπέργηρη γυναίκα.

Η γυναίκα ηλικίας 92 ετών είχε δεχθεί επίθεση από δύο νεαρούς Ρομά μέσα στο σπίτι της και κακοποιήθηκε βάναυσα για να της αρπάξουν τα 11 ευρώ που είχε.

Οι ληστές, που είναι αδέλφια, κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο γιος της άτυχης 92χρονης περιέγραψε ότι βρήκε την μητέρα του σε άθλια κατάσταση, να τρέμει σύγκορμη και με το πρόσωπό της μελανιασμένο από τα χτυπήματα των δραστών, που την φίμωσαν και την ακινητοποίησαν στην αυλή του σπιτιού, όπου είχαν εισβάλει πηδώντας τον φράχτη. Πριν φύγουν, έφτασε ο δεύτερος γιος του θύματος, αλλά του επιτέθηκαν και έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Οι κατηγορούμενοι δικαιολογήθηκαν ότι τα σημάδια στο πρόσωπο της γριούλας προήλθαν από την προσπάθειά τους να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, επειδή τάχα λιποθύμησε μόλις τους είδε μπροστά της. Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τον μεγαλύτερο σε κάθειρξη επτά ετών, ενώ στον αδελφό του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με τον όρο να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και να τεθεί υπό την εποπτεία επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά