Logo

Πάτρα: Τρία χρόνια με αναστολή επειδή "μπήκε" στο ΕΚΑΒ με το απολυτήριο του αδελφού του



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας εκδίκασε την υπόθεση ενός άνδρα, ο οποίος πλαστογράφησε απολυτήριο Λυκείου, με στόχο να βρει δουλειά, στο ΕΚΑΒ ως διασώστης.

Ο άνδρας κατηγορείτο για τα αδικήματα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της νόθευσης εγγράφου. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι απολύθηκε από την την υπηρεσία του πριν από δύο χρόνια.

Ο άνδρας προκειμένου να καταφέρει να βρει δουλειά στο δημόσιο έπρεπε να έχει απολυτήριο λυκείου. Μάλιστα, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι και πολιτικό πρόσωπο του είχε πει πως ο μόνος τρόπος να τα καταφέρει ήταν να βρει ένα απολυτήριο λυκείου. Τότε αποφάσισε να βάλει την φωτογραφία του και το όνομά του στο απολυτήριο του αδελφού του.

Η πλαστογραφία αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους και πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, με αναστολή. Συνάδελφοί του που κατέθεσαν ως μάρτυρες χαρακτήρα ενώπιον του δικαστηρίου, έκαναν λόγο για έναν σωστό, εργατικό και υπεύθυνο επαγγελματία που προσέφερε τις υπηρεσίες του. “Εάν είχαμε άλλους πέντε σαν κι αυτόν, το ΕΚΑΒ θα λειτουργούσε καλύτερα” ανέφερε στην κατάθεσή του ένας συνάδελφός του.

Ο εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ζημιώθηκε οικονομικά αφού ο υπάλληλος εργαζόταν κανονικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2018 από directNEWS.gr

.


Τελευταία Δικαστικά