Logo

Υπόθεση Folli Follie: Για απάτη και ξέπλυμα διώκεται η οικογένεια Κουτσολιούτσου



 
 

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατά μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμη 7 ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της Folli Follie.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο εισαγγελέας με διάταξή του απαγόρευσε την έξοδο των διωκομένων από τη χώρα. 

Αναλυτικότερα, η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ , του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Για αυτά τα 10 άτομα ο οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το δικαστικό συμβούλιο τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, των θυρίδων και των χρηματοπιστωτικών προϊόντων που έχουν στην κατοχή τους. 

Επίσης, πριν λίγες ημέρες τα ίδια αυτά πρόσωπα είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αλλά, όπως φαίνεται, από την άσκηση της ποινικής δίωξης δεν έπεισαν τον εισαγγελέα με τις εξηγήσεις τους, στις οποίες τα μέν μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου εστίασαν σε νομικά θέματα, ενώ οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι φέρονται να επέρριψαν ευθύνες στη διοίκηση της Ασίας και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την άσκηση των ποινικών διώξεων ο οικονομικός εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie  προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη και άλλων αδικημάτων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά