Logo

Βοιωτία: Ελεύθερος ο δάσκαλος που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία μέσω Διαδικτύου [βίντεο+φωτο]



 
 

Ελεύθερος  με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο 41χρονος δάσκαλος που συνελήθη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στο χωριό Κυριάκι της Βοιωτίας, με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο δάσκαλος, που κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα και είχε προσληφθεί φέτος ως αναπληρωτής δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο στο Κυριάκι Βοιωτίας,  κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Λιβαδειάς  ισχυρίστηκε ότι το επίμαχο υλικό αποτελεί τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό.

Δάσκαλος:  Υλικό που εγκαταστάθηκε κατά λάθος 

Ο κατηγορούμενος, συγκεκριμένα,  υποστήριξε ότι το  πάθος του για τη λήψη ηλεκτρονικών αρχείων βίντεο -ταινιών- είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί τυχαία και χωρίς να ανοιχθεί στον υπολογιστή του, το συγκεκριμένο πορνογραφικό υλικό.  

Σύμφωνα με το tvstar.gr, το αποδεικτικό υλικό δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, ώστε να διατάξουν την προφυλάκιση του δάσκαλου. 

Μάλιστα, το lamiareport.gr,  επισημαίνει πως το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπερ της μη προφυλάκισης του 41χρονου κατηγορουμένου ήταν ότι  το επίμαχο υλικό (σχεδόν 300 αρχεία) δεν φαινόταν αν χρησιμοποιούταν από τον ίδιο ή είχε εγκατασταθεί κατά λάθος - όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος -  χωρίς να το επιθυμεί με τις ταινίες που κατέβαζε από το διαδίκτυο.

Έτσι, ο δάσκαλος μετά την απολογία του  έφυγε ελεύθερος από το Δικαστικό Μέγαρο Λιβαδειάς με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της μόνιμης κατοικίας του. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά