Logo

Για την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο [φωτο]



 
 

Για την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Λίγη ώρα αφότου οι κατηγορούμενοι είχαν προσαχθεί στη Δικαστήρια, έγινε γνωστό ότι η δίκη θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη, διότι ένας από τους κατηγορουμένους ήταν χωρίς συνήγορο.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο ζήτησε να του οριστεί ένας, ωστόσο επειδή αυτό απαιτεί ένα χρονικό διάστημα τριών ημερών τουλάχιστον, το δικαστήριο διεκόπη έτσι ώστε να οριστεί συνήγορος, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εμφανίστηκε χαμογελαστός αλλά δεν έκανε δηλώσεις καθώς όπως είπε "δεν είναι σωστό να μιλήσω τώρα".

Oι λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα θα αναβιώσουν στις αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, με τους συνολικά 12 κατηγορούμενους να βρίσκονται στο εδώλιο. Μεταξύ αυτών, οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι ενώ άλλοι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους στις αρχές του φθινοπώρου.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας και από την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου προσήχθησαν οι κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη. Κατέφτασαν δυο κλούβες της αστυνομίας όπου στάθμευσαν κοντά στην πίσω είσοδο του δικαστηρίου όπου και αποβιβάστηκαν ο ένας μετά τον άλλο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση και μπήκαν στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr τον Μιχάλη Λεμπιδάκη έσπευσε να χαιρετίσει δια χειραψίας και ο συνήγορος του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη της μάντρας, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «"Είναι δίκη η οποία στα πανευρωπαϊκά χρονικά αφορά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πράξη. Υπενθυμίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οτι υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα. Η παρουσία μου σε αυτή τη δική είναι να αναδείξω τα επιμέρους στοιχεία, την προσωπικότητα των εντολέων μου, να δοθεί ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός και να αποδοθούν στον καθένα οι ευθύνες που του ταιριάζουν, και όχι συλλογική ευθύνη. Θεωρώ ότι θα είναι μία πολύμηνη δίκη η οποία θα αναδείξει αυτά ακριβώς που σας είπα».

Ερωτηθείς για το αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του εντολέα του, ότι είναι θύμα εκβιασμού, ο γνωστός ποινικολόγος απάντησε: 

«Αυτά αφορούν την ουσία της υποθέσεως. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον των τακτικών δικαστών, ενώπιον των φυσικών δικαστών της υποθέσεως. Αυτά αφορούν την απολογία του. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες των ισχυρισμών. Οι προσωπικότητες του καθενός εκ των κατηγορουμένων θα αναδειχθούν και θεωρώ ότι το δικαστήριο θα έχει και τον απαιτούμενο χρόνο, κι έχει τα απαιτούμενα εχέγγυα για να καταλήξει σε ορθή απόφαση».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται γύρω και μέσα στο δικαστικό μέγαρο, ενώ από νωρίς έχουν σπεύσει και τηλεοπτικά συνεργεία από όλη την Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν την πολύκροτη δίκη.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2018 από directNEWS.gr φωτο: cretalive.gr και cretapost.gr


Τελευταία Δικαστικά