Logo

Τράπεζα παραιτήθηκε από αίτηση αναίρεσης απόφασης για δάνειο σε ελβετικό φράγκο



 
 

Η τράπεζα Eurobank παραιτήθηκε από την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει κατά απόφασης για υπόθεση δανείου σε ελβετικό φράγκο. Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα επρόκειτο να εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης της τράπεζας Eurobank κατά απόφασης που ήταν υπέρ δύο δανειοληπτών δανείου με ελβετικό φράγκο (απόφαση του ΤρΕφΛαρ 17/2017).

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), η τράπεζα ήθελε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου και να μπορέσει να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατά των δανειοληπτών. 

Νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ως άκρως σημαντική την εξέλιξη καθώς ναι μεν η οριστική συλλογική επίλυση του ζητήματος θα κριθεί από το αναμενόμενο αποτέλεσμα της ασκούμενης συλλογικής αγωγής, ωστόσο -όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΔΑΝΕΦ- η εν λόγω περίπτωση φαίνεται να υπεισέρχεται και σε ζητήματα ουσίας όπως είναι η καλή πίστη των τραπεζικών ιδρυμάτων που παραβιάστηκε εις βάρος των δανειοληπτών.

Τον χειρισμο της υπόθεσης έχουν αναλάβει ο νομικός Πράτας Αντώνης και ο καθηγητής Νομικής Βενιέρης Ιάκωβος, οι οποίοι είναι νομικοί σύμβουλοι του ΣΥΔΑΝΕΦ. 

Κατά τον ΣΥΔΑΝΕΦ, η τράπεζα λαμβάνοντας αντίγραφο των ισχυρισμών τους αντιλήφθηκε ότι από το σύνολο των επιχειρημάτων των νομικών συμβούλων η αναίρεση θα απορριπτόταν, συνεπώς ενώπιον των Αρεοπαγιτών παραιτήθηκε από το δικόγραφο της αναίρεσής της με το οποίο θα προσπαθούσε να ανατρέψει την απόφαση του Εφετείου.

Ο ΣΥΔΑΝΕΦ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μεγάλη νίκη και αποκατάσταση της αδικίας και επισημαίνει: «Η υπόθεση αυτή αφορά στους δύο δανειολήπτες αλλά με βάση τη συγκεκριμένη υπόθεση δημιουργείται σημαντικό δεδικασμένο και για άλλους δανειολήπτες, εφόσον υπάρχει ομοιότητα στην δική τους υπόθεση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά